Андон Огнянов, убил четирима в катастрофата край Пловдив, остава в ареста

  • 31 март 2019 18:43

  • 1605
  • 0
Андон Огнянов, убил четирима в катастрофата край Пловдив, остава в ареста
© Pixabay

Окръжният съд в Пловдив взе най-тежката мярка за неотконение "задържане под стража" спрямо 20-годишния Андон Огнянов, обвинен за причиняване на катастрофа с четири жертви, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Съдът прие, че при мярка, различна от задържане под стража, е налице опасност Андон Огнянов да се укрие. Обвиняемият трайно е живял в Кипър. За престъплението, в което е обвинен, Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 3 до 15 години. Това е достатъчен мотив за укриването му, въпреки наличието на чисто съдебно минало, трудова ангажираност и наличието на родител, който се нуждае от грижи.

Съдът намери още, че е налице опасност да извърши престъпление при мярка, различна от задържане под стража.

При настоящето престъпление обвиняемият е причинил изключително тежък престъпен резултат, причинена е смъртта на четирима души. Наред с това той е системен нарушител на Закона за движение по пътищата. Само през последния месец и половина е санкциониран два пъти.

Предвид ранния етап от разследването, предстои органите от досъдебното производство да установят начина и реда, по които е издадено свидетелството за правоуправление на обвиняемия в Кипър.

Определението подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд Пловдив.

Последвайте канала на

Novini.bg
1605 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини