Общински съветници от Стрелча: Кметът е проверяван заради злоупотреби при ремонти на улици

Икономическа полиция влезе в община Стрелча вчера. Кметът на града се проверява за злоупотреба с власт. Според подаден сигнал Стойно Чачов е оказал психологическо въздействие на своите служители, като ги е карал да подписват документи.

Почти 10 часа продължи вчера проверката на служители на икономическа полиция, които извършваха претърсване и изземване на документи. През това време работата на администрацията бе блокирана.

От прокуратурата в София съобщиха,че срещу кмета на Стрелча Стойно Чачов има сигнал за злоупотреба с власт. Той е подаден от уволнения преди дни главен инженер. Той съобщил, че кметът преди три години събрал служителите и ги накарал да подпишат молби за напускане без дата. Деловодителката на общината е потвърдила,че е приела такива документи от 17 служители от всички звена. Разпитаните служители също потвърдили. Хората от града бяха изненадани от акцията.

Според общински съветници, кметът е проверяван и заради злоупотреби в размер на стотици хиляди левове за ремонта на улиците в града. Общинските съветници вече са разпитани от икономическа полиция.

За една от улиците в Стреча, която е с павета, по документи е записано, че е асфалтирана. Това обаче очевидно не е направено. Пари обаче са усвоени.

Очаква се днес прокуратурата да реши дали ще му бъдат повдигнати обвинения. Ако това стане, го заплашва затвор до 6 години.

Коментари

  1. 2019.03.13 | 09:12

    Смешници !!! А Винету кога ще бъде разследван за присвояване на милиарди от магистрали ????

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет