"Задържане под стража" за телефонен измамник

  • 05 март 2019 14:42

  • 480
  • 0
"Задържане под стража" за телефонен измамник
© gettyimages (архив)

41-годишният Васил П. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като състав на Варненския районен съд е уважил искането на Районната прокуратура.

Той е привлечен като обвиняем за измама, извършена повторно – престъпление по член 210, ал. 1, т. 4, във връзка с член 209, ал. 1, във връзка с член 20, ал. 2 от НК. Съучастникът му – 30-годишният Мартин Д., е под домашен арест, с определение на Варненския районен съд от вчера, 4 март, след като е бил привлечен като обвиняем за измама по член 209, ал. 1 от НК.

На 27 февруари тази година възрастна жена от Варна е въведена в заблуждение, че помага на полицията да задържи опасни телефонни измамници. На мястото, където измамената изхвърлила поисканите 3700 лева от мним полицейски инспектор, се появил 64-годишният Йордан Й., който взел сумата.

Чрез Васил, който действал като муле, двамата били установени. Мъжете се намирали в Румъния, откъдето ръководели измамата. След като влезли в страната през Дунав мост – Русе, Васил и Мартин били задържани и конвоирани до Варна.

За Йордан Й. Районната прокуратура във Варна също внесла искане за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Съдът обаче не е уважил искането на обвинението и му взел най-леката мярка за неотклонение – подписка. Срещу определението на Варненския районен съд е внесен протест от Районната прокуратура, който ще се разгледа утре в Окръжния съд, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
480 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини