Окръжен съд-Разград остави в ареста 22-годишния Сали, който уби и ограби таксиметров шофьор

  • 05 март 2019 13:12

  • 689
  • 0
Окръжен съд-Разград остави в ареста 22-годишния Сали, който уби и ограби таксиметров шофьор
©

Окръжният съд в Разград остави за постоянно в ареста 22-годишния Сали Пембеев, обвинен за убийството на 63-годишен таксиметров шофьор.

Това съобщиха от прокуратурата. Младежът беше привлечен като обвиняем за грабежа, придружен с убийството на таксиметровия шофьор от Разград. Сали е застрашен от присъда „лишаване от свобода” за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Припомняме, на 27 февруари тази година той наема таксиметровия автомобил, управляван от 63-годишния Кр. И. 22-годишният Сали се върнал от Германия на 22 февруари, където поиграл на ротативки изкараните пари. Останал без средства  в България, младият мъж решил да си ги набави по престъпен начин. И решил да извърши грабеж на таксиметровия шофьор.

По пътя Разград – Дянково Сали извадил нож и нанесъл общо шест удара в областта на шията на водача, който е опитал да се отбранява. Единият прерязал сънната артерия на жертвата. След това успял да извлачи тялото му извън автомобила „Дачия“ в гористата местност, където е и намерено от разследващите. Взел 20 лева от оборота на таксито, мобилния телефон и таблета на шофьора.  По-късно изхвърлил таблета от колата, Устройството е намерено по-късно счупено на местопроизшествието.

На мястото спряла жена, питала дали е станала катастрофа и предложила да помогне. Сали й обяснил, че е катастрофирал, качил се в нейната кола и жената го отвела в центъра на Разград. Камера е засякла извършителя на престъплението в 21,38 часа. Ограбените пари Сали проиграл. След това отишъл в дома на момиче, където разследващите намерили кървавите му чорапи и пуловера. Шубата, с която бил облечен вечерта на грабежа, заедно с мобилния телефон 22-годишният изгорил. Обвиняемият бил установен и задържан в кв. „Орел“ в Разград.

Определението на Разградския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
689 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини