Задържан е 41-годишен мъж, пребил до смърт съпругата си

  • 27 февруари 2019 10:17

  • 26439
  • 5
Задържан е 41-годишен мъж, пребил до смърт съпругата си
© Булфото

Задържан е 41-годишен мъж, пребил до смърт съпругата си. Борислав Н. е бил привлечен като обвиняем късно вчера за убийството на съпругата си, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. Той е бил задържан за срок до 72 часа от наблюдаващия делото прокурор. До изтичането на срока на предварителното задържане Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Борислав Н.

На 24 февруари тази година в жилището, наето от семейството, Борислав пребил съпругата си. Двамата били женени от няколко години, но бракът им не вървял. За поредна вечер между съпрузите, които били в развод, избухнал скандал, който продължил с жесток побой над 40-годишната жена от домашния насилник. След като оставил съпругата си в безпомощно състояние, Борислав позвънил на майка си и я повикал да дойде, за да изнесе багажа си. След това майка и син напуснали жилището, без да се интересуват за състоянието на пребитата жена.

Снимка: Булфото

След като 40-годишната жена не отговаряла на телефонните повиквания на майка си, бил подаден сигнал в Първо районно управление на МВР във Варна. Изпратени били служители на МВР и на пожарната на адреса, които успели да влязат в заключеното жилище през балкона на 25 февруари. Там било открито тялото на убитата. Незабавно бил извършен оглед на местопроизшествието от разследващи полицаи в ОДМВР - Варна под ръководството на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.

Извършената аутопсия показала, че смъртта е настъпила от масивен кръвоизлив в мозъка, причинен чрез множество удари в главата със или върху твърди тъпи предмети.

Снимка: Булфото

Действията по разследването показват, че малтретираната жена е подавала няколко жалби за домашно насилие срещу агресивния си съпруг през годините на брака им. Борислав е бил предупреждаван с полицейски протоколи за наказателната отговорност, която носи за заплахите и причинените телесни повреди на съпругата си. Впоследствие обаче жената съобщавала в полицията, че отношенията помежду им са се подобрили. На 26 февруари тази година е било насрочено бракоразводното дело на семейството във Варненския районен съд.

На 22 февруари 2019 г. бяха публикувани промени в Наказателния кодекс. Една от тях криминализира убийство, извършено при условията на домашно насилие, като го наказва със същия срок лишаване от свобода, както за предумишлено убийство – от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Промените в Наказателния кодекс обаче влязоха в сила на 26 февруари, или два дни след убийството във Варна.

Последвайте канала на

Владимир Василев
26439 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Aserty

2019.02.27 | 11:19

5

Трябва да получите пари онлайн от вашия хол чрез завършване на проста работа с вашата работна станция за няколко часа на ден, да получите $ 238 на всеки час и да получите такса всяка седмица, докато избирате рутинни си работа.

Направи го....>>>> w­w­w­.­W­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m

2019.02.27 | 11:13

4

Асд от такива като теб сме на това положение-ограничени! Докато има хора с мислене като твоето ще се стига до крайности!

асд

2019.02.27 | 10:33

1

биел я пък тя седяла при него в жилище под наем??? развеждали се пък пак живеели заедно в жилище под наем. защо не е излязла под наем сама??? странна работа. явно след развода пак са щели да живеят заедно. като те бият и не ти харесва изнасяй се и толкоз. подавала жалби в полицията и какво от това. ще назначат полицай да им свети ли. странни хора.

2019.02.27 | 11:11

3

Тъп си, 100% си русофил. ПРИПОМНЯМ, в Русия се прие закон, който позволява да биеш жена си! Приликите между Ислямска държава и Руската Федерация станаха много.

Коко

2019.02.27 | 11:00

2

От написаното по-горе да разбирам ли, че така й се пада? Едва ли не, тя е виновна?! Значи е редно да го оправдаят господина.

Добави коментар

Водещи новини