4-има души с обвинения за трафик на мигранти

  • 25 февруари 2019 15:26

  • 322
  • 0
4-има души с обвинения за трафик на мигранти
© Pixabay

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четири лица за участие в организирана престъпна група за трафик на мигранти през страната от Турция към Сърбия.

Те бяха задържани на 24 февруари 2019 г. в София при операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура.

Според събраните до момента доказателства групата е действала епизодично от февруари 2015 г. Нейн ръководител е бил афганистански гражданин, законно пребиваващ в страната, на когото е било отказано убежище на чужденец. При операцията по неутрализиране на групата той е задържан в център за мигранти в столицата, където е живеел. Всички участници в групата са българи.

Групата организирала превеждането на мигранти от Турция през „зелена“ граница, транспортирането им с различни автомобили през страната и прекарването им през българо-сръбскта граница (отново с автомобили).

Разследващите уточняват размера на реализираните от групата сериозни печалби от предстъпната й дейност.

Събрани са множество доказателства за дейността на групата, в т.ч. събрани със СРС. Те се подкрепят и от показанията на голям брой свидетели. Днес, 25 февруари 2019 г., Специализираната прокуратуера внесе в Специализиврания наказателен съд искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на двама от обвинените, в т.ч. на ръководителя на групата. На двама от участниците са наложени парични гаранции.

Последвайте канала на

Novini.bg
322 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини