Арест за четирима наркодилъри във Варна

  • 22 февруари 2019 15:53

  • 1143
  • 0
Арест за четирима наркодилъри във Варна
© pixabay

Четирима наркодилъри, държали с цел разпространение над 2 кг марихуана, амфетаминопроизводни и кокаин, са задържани за срок до 72 часа от Окръжната прокуратура във Варна, съобщават от прокуратурата.

Тримата от тях – Стоян С., който се смята за техен шеф, Борислав Б. и Васил В., са държали с цел разпространение над 2 кг марихуана, 138 г амфетаминопроизводни и малко количество кокаин. Срещу тях Окръжната прокуратура във Варна е повдигнала обвинение за държане с цел разпроспространение на високорискови наркотични вещества, като престъплението по член 354а, ал. 1 от НК е извършено в съучастие. Четвъртият задържан е Стоян Р., който се снабдявал с наркотици от тримата и действал като техен дилър.

По време на полицейската операция е разкрита и базата на тримата. Апартамент под наем служел като склад за наркотиците. Претърсването там и на още 6 адреса са намерени и иззети 10 електронни везни и общо над 25 000 лева в българска и европейска валута. Разпространението на наркотиците ставало или чрез Стоян Р., или по телефона. Клиентите поръчвали дрогата, като в телефонните разговори били използвани кодови наименования за различните видове наркотици.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искания в съда за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за четиримата обвиняеми, които вече съдействат на разследващите.

Съдебните заседания ще бъдат утре, събота, във Варненския окръжен съд. Действията по разследването продължават под надзора на Окръжната прокуратура във Варна.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1143 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини