30 години затвор получи четворният убиец от Каспичан

  • 20 февруари 2019 16:44

  • 2231
  • 1
30 години затвор получи четворният убиец от Каспичан
© Булфото

30 години затвор получи Петър Петров, който уби четирима свои роднини в Каспичан. Делото се гледаше по съкратеното съдебно следствие от 5-членен състав на Шуменския окръжен съд.

Престъплението бе извършено на 26 септември 2018 година в къща в Каспичан. Там бяха открити четири трупа - на възрастни мъж и жена и техните син и дъщеря. За престъплението беше задържан 63-годишния Петър Петров, роднина на семейството. Извършителят направил пълни самопризнания и съдейства на полицията.

В днешното заседание на съда той поиска делото срещу него да се гледа по съкратеното съдебно следствие. Така Петров може да се възползва от намаляване на присъдата си, предаде Дарик.

Роднина на жертвите поиска 100 000 лева кръвнина.

Отношенията между обвиняемият и жертвите не са били добри. Те имали имотен спор около наследствената къща, в която живеели. Тя била обитавана от Петров и неговата леля и чичо и често възниквали конфликти между тях.

Според адвокат Сребрин Станчев, който е служебен защитник на Петров, неговият подзащитен е бил подлаган на системен психически тормоз, което е "кумулира някаква енергия в тази насока". На 24 септември пиян Петров отишъл при чичо си и леля си и след скандал ги убил с малка брадва. Докато си тръгвал в коридора на къщата срещнал техните син и дъщеря и убил и тях. След това се заключил в своята стая. Сигнал бил подаден от дъщерята на по-младата убита жена, която нямала връзка с нея от 24 септември. След като била придружена от полицаи до дома на семейството, първо открили две тела в антрето, а след това и труповете на възрастните хора. След това случаят се разплел.

През 1989 г. в Смолян Петър Петров, при конфликт, наръгал човек с нож в корема, заради което е бил осъден за опит за убийство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2231 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
асд

2019.02.20 | 17:11

1

за такова престъпление не трябва ли да е дижовот без право на замяна ?

Добави коментар

Водещи новини