Делото КТБ продължава утре с даване на обяснения от подсъдимите

  • 05 февруари 2019 20:05

  • 526
  • 1
Делото КТБ продължава утре с даване на обяснения от подсъдимите
© Novini.bg

Делото за източването на КТБ продължава утре в Спецсъда с изслушване на обяснения от подсъдимите. Днес съдът реши да се спре четенето на обвинителния акт. Причината е приетите наскоро промени в НПК. Процесът продължи днес по новата процедура и обвинението само беше изложено накратко от прокуратурата.

Адвокатът на Цветан Василев - Константин Симеонов обясни пред медиите, че защитата не се притеснява от процеса, а иска да се спазва законът. По думите му в конкретния случай това не е станало. Той обясни още, че след като подсъдимите дадат обяснения предстои да бъдат уговорени дати за следващи заседания, когато ще бъдат разпитани и първите свидетели по делото. И допълни, че защитата не се притеснява от процеса като отрече, че адвокатите на подсъдимите се опитват да бавят делото в очакване да се промени някакво обстоятелство - политическо или друго. За тази вероятност по-рано през деня предположи зам.-главният прокурор Иван Гешев в коментар за делото.

Симеонов каза още, че защитата ще поиска от съда да бъде призован народният представител Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, за да бъде разпитан. Причината е, че името му се споменавало на много места в материалите по делото. И припомни, че по време на разследването прокуратурата е отказала да призовава депутата, но сега това трябва да бъде решено от съдебния състав.

Адвокатът допълни, че вчера се е чул с основния подсъдим по делото Цветан Василев, като неговата оценка за случващото се била, че това е "фарс". Василев все още се намира в Сърбия в очакване съдът там да реши дали да бъде екстрадиран у нас, пише БТА.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
526 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
1

2019.02.05 | 21:29

1

Стига с тоя фарс бе! Само в България е възможно за такова нещо, още да няма осъден!

Добави коментар

Водещи новини