Отказаха домашен арест на Боевски

  • 28 февруари 2012 21:17

  • 4358
  • 5
Отказаха домашен арест на Боевски
©

Федералният съд на Сао Паулу е отхвърлил молбата на Гълъбин Боевски за пускане под домашен арест, съобщи бразилският му адвокат.

Днес той е внесъл петиция до Върховния съд на Бразилия с ново искане, като изрично е посочил, че иска решение преди 6 март, пише "24 часа". На тази дата в районния съд стартира процесът срещу олимпийския ни шампион, който бе заловен с 9 килограма кокаин на летището в града. Гълъбин се прибираше от турнир по тенис, на който участва дъщеря му Сара.

Бразилският защитник е направо вцепенен, защото в момента нито едно доказателство по делото не може да бъде открито. Куфарите, в които бил пресован наркотикът, са разбити до такава степен, че дори не може да се види каква марка са. Така никой не може да потвърди версията на Гълъбин, че ги е купил от мол в близост до градчето, където се е провел турнирът. По марката поне може да се разбере точно от кой магазин са взети куфарите, но в момента е невъзможно.

Гълъбин е с обвинение за трафик на наркотици при утежнени обстоятелства заради огромното количество, което е заловено. Той обаче твърдо отрича и може би е единственият, който е направил това. Останалите българи дори нямали пари да си наемат защита.

“Положението наистина е странно. Не съм специалист по наказателно дело, но трудно мога да повярвам, че така се води един процес в каквато и да е държава”, коментира адвокат Ивайло Дерменджиев, който организира защитата на Гълъбин Боевски от българска страна.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4358 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
аааа

2012.02.29 | 10:41

5
затвор за такива - дане беше шампион поне щеше по малко да изложи България
С Кур До Колене

2012.02.29 | 09:05

4
В пандиза да изгние

2012.02.29 | 09:05

3
не ми се вярва,че този човек да не знае,че пренася наркотик през границата.той и друг път го еправил сигурно,но този път са го хванали
Абе...

2012.02.29 | 09:05

2
Има дългове човека... Търсел е начин да ги покрие
Митю

2012.02.29 | 09:05

1
Извинете г-н Адвокат, положението не е никак странно - хващат те с отровата и си лежиш ..... а , говориш за БГ сега разбрах. Тук е многото странно, защото не зависи с колко те хващат и какво, а на кой адвокат си син !

Добави коментар

Водещи новини