Измениха мярката на дрогирания шофьор, блъснал патрулка при гонка в Сливен

  • 29 януари 2019 12:32

  • 1295
  • 0
Измениха мярката на дрогирания шофьор, блъснал патрулка при гонка в Сливен
©

След протест на Районна прокуратура – Сливен, съдът измени наложената мярка за неотклонение „домашен арест“ в „задържане под стража“ спрямо Илко Й., обвинен в управление на лек автомобил след употреба на наркотични вещества и извършване на хулигански действия, които били съпроводени със съпротива срещу полицейски служители.

След протест на Районна прокуратура – Сливен, съдът измени наложената спрямо Илко Й. мярка за неотклонение „домашен арест“ в „задържане под стража“.

Илко И. е обвинен в това, че на 19.01.2019 г. в гр. Сливен, при управление на автомобил „БМВ“, модел „X 5“, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е било съпроводено със съпротива срещу органи на властта (не спиране на подаден сигнал със Стоп палка, преминавания на червен светофар, предизвикващи опасност за други водачи на пътя, пешеходци и полицейски служители, докато е бил преследван от полицейски автомобил с включена сигнална сирена в гр. Сливен и др.), изпълняващи задължения по опазване на обществения ред - двама полицейски служители, като престъпното деяние се отличава с изключителна дързост – престъпление по чл.325, ал.3, вр. ал.2, вр. ал.1 от НК. Той е обвинен и за това, че на същата дата в гр. Сливен, управлявал горепосочения автомобил след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено с техническо средство – престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

На свое заседание (от 22.01.2019 г.) Районен съд – Сливен не уважи първоначалното искане на Районната прокуратура в града за задържане на обвиняемия и определи той да бъде поставен под „домашен арест“. Актът на съда бе протестиран от Районна прокуратура – Сливен. Определението на Окръжен съд – Сливен е окончателно и не подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1295 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини