Арест за рецидивист, откраднал осем автомобилни гуми в Бургас

  • 16 януари 2019 14:57

  • 518
  • 0
Арест за рецидивист, откраднал осем автомобилни гуми в Бургас
© pixabay

По искане на Районна прокуратура – Бургас, съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Красимир А., обвинен в кражба, която е извършена при условията на опасен рецидив.

По искане на Районна прокуратура – Бургас, съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Красимир А. Той е обвинен за това, че на 22.12.2018г. в гр. Бургас, от двор находящ се на улица „Резвая“, в условията на опасен рецидив отнел чужди движими вещи – 8 джанти и 8 автомобилни гуми (всичко на обща стойност 642 лева), от владението на бургазлия, без негово съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.196, ал.1, т.1,вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. „а“ и б. „б“ от НК.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Красимир А. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Красимир А. Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
518 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини