Вълчо Арабаджиев остава в ареста

Специализираният наказателен съд остави Вълчо Арабаджиев с най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на днешното си заседание, предаде репортер на Novini.bg.

Припомняне, че 21-годишният Вълчо Арабаджиев, който е син на хотелиерите Ветко и Маринела Арабаджиеви, бе арестуван в края на август при извършена специализирана акция в офисите на хотел „Маринела” в София и хотел „Марица” в Пловдив. Повдигнато у е обвинение за пране на пари.

Защитата на Арабаджиев-младши се аргументира, че той има сериозни здравословни проблеми.

В началото на съдебното заседание по настояване на защитата бе поискано да му бъде направена съдебно-медицинска експертиза, която да постанови дали той може да се лекува в ареста и дали условията в ареста отговарят на лечението му. Съдът не уважи искането да назначи такава експертиза. Друг адвокат от защитата настоя, съдът да разгледа искането за промяна на мярката на Вълчо Арабаджиев от най-тежката в по-лека.

Самият Вълчо поиска по-лека мярка от наложената му и обясни че няма да се укрие или извърши друго престъпление.

Адвокат Василев заяви, че по делото няма събрани доказателства, които да доказват винта на Вълчо. По думите му той е държан като заложник в една правова държава, тъй като неговите родители се укриват, но вина се носи индивидуално. „Вълчо е един млад човек, който в последните 8 години е пребивавал в чужбина и е учил, но сега не може да продължи образованието си“.

Защитникът предложи да бъде оставен без мярка. Останалите адвокати поискаха да му бъде дадена по-лека мярка, за да се лекува, за да не се инвалидизира.

Прокуратурата поиска да не се уважат доводите на защитата. Според обвинението налице е опасност задържаният да се укрие или да извърши друго престъпление. Защитата напомни, че делото е в начална фаза и се събират още доказателства, които да докажат съпричастност към деянието.

Вълчо заяви, че няма да се укрие или да извърши друго престъпление и иска по-лека мярка. „Ако исках да се укрия, щях да го направя, а нямаше да се явя доброволно“.

Въпреки това съдът го остави в ареста. Настоящият съдебен състав счита, че е обосновано предположение за авторство на деянието.

Коментари

 1. 2019.01.07 | 19:39

  А за ДрагалЪвския Ай дук - защо нищо не се пише тук!?
  "Кой не скача е Ай дук",
  рекох да напиша тук.

 2. 2019.01.07 | 17:54

  Другите перачи, шашмаджии, мафиоти и шверцаджии някак попаднаха в ръцете на седесарското правосъдие, а виновните в геноцид срещу българския етнос Костов, Бисеров, Софиянски, Цветанов, Борисов и резила на нацията Пешо Коня и Росен Овчарката са невинни и свободни.

 3. 2019.01.07 | 17:44

  когато караше поршета и се раздаваше в чалготеките не беше болен , вкарайте го в затвора мангалите да му спукат халката .

 4. 2019.01.07 | 17:26

  Погледнете му физиономийката жалка мръсна хитра и кажете тежко болно ли е това гоМно, бе хора??? Вътре да лежи и да го подухва докато докарат и жалките му родители там, паплач, сган и пумия жалка!!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет