Очаква се Иванчева и Петрова да напуснат ареста

  • 22 декември 2018 09:46

  • 624
  • 4
Очаква се Иванчева и Петрова да напуснат ареста
© Булфото

Очаква се днес отстранената от поста ѝ кметица на район "Младост“ Десислава Иванчева, бившата ѝ заместничка Биляна Петрова и бившият районен кмет Петко Дюлгеров, подсъдими за подкуп, да напуснат ареста.

Дали мярката им за неотклонение "домашен арест“ ще бъде потвърдена от Апелативния специализиран съд ще стане ясно след почивните дни, съобщава БНР.

Домашният арест на тримата подсъдими, които са обвинени, че са поискали половин милион евро от строителния предприемач Александър Ваклин, беше постановен и мотивиран на 40 страници от съдията от Специализирания наказателен съд Иво Хинов.

В определението си той записа, че той влиза в сила днес в 12 часа. Прокуратурата протестира по-леките мерки на Иванчева, Петрова и Дюлгеров и - първо поиска, а после се отказа, да бъде спряно предварителното изпълнение на по-леките мерки за неотклонение. Което отвори пътя към дома на тримата - поне за Коледните празници.

Голямата въпросителна около подобно благоприятно развитие на намиращите се от осем месеца под стража подсъдими, е изричното обвързване, което направи съдия Иво Хинов на домашния им арест с електронния контрол на тримата.

От правосъдното министерство съобщиха, че са уведомили спецсъда за невъзможността засега на Иванчева, Петрова и Дюлгеров да бъдат сложени електронни гривни, защото те все още са в тестов период и не се прилага върху подсъдими и обвиняеми.

Според защитниците им това не може да попречи днес по обед те да излязат от ареста на Централния софийски затвор.

Последвайте канала на

Novini.bg
624 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ще ги самоубият

2018.12.22 | 10:07

1

НАКРАЯ. ПО ГЕРБЕРАСТКИ.

2018.12.22 | 13:27

4

А ти ще бръкнеш с двата пръста в контакта

2018.12.22 | 10:39

2

Това не бива да се допуска,гражданите остават с впечатлението,че когато един обвиняем е нахален и писклив,осигури си шумни защитници и получи защита от медиите,то той може да се освободи от ареста.

Ъъъ

2018.12.22 | 10:57

3

Те излизат , съдията влиза справедливостта е налице

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини