72-ма са кандидатите, класирани за нотариуси в страната

  • 21 декември 2018 16:23

  • 539
  • 0
72-ма са кандидатите, класирани за нотариуси в страната
© gettyimages (архив)

Министерството на правосъдието публикува резултатите от класирането на кандидатите за нотариуси в страната, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Общо класиралите се на конкурса кандидати са 72-ма. Те ще заемат вакантните места за нотариуси в общо 52 съдебни райони в страната.

След извършване на класирането по съдебни райони, Комисията по провеждане на конкурса констатира, че за съдебните райони на районните съдилища Велики Преслав, Котел, Крумовград, Омуртаг и Харманли за обявените места няма класирани кандидати, а за съдебен район на Районен съд Ивайловград е останало едно незаето място.

За съдебните райони на районните съдилища Асеновград, Нова Загора и Панагюрище има обявени по едно място, за което комисията е класирала по двама кандидати, които имат еднакъв общ бал, съобразно чл. 23 от утвърдения от министъра на правосъдието Регламент за провеждане на писмения и устния изпит от конкурса за нотариуси.

Предвид равните резултати на двама кандидати в посочените места министърът на правосъдието ще разкрие допълнително още едно място в тези райони.

При определяне на кандидатите за съответните съдебни райони комисията се е съобразила, както с общия бал на кандидатите, така и с поредността на съдебните райони, за които кандидатстват, съгласно чл. 11, ал. 1 от Закона за нотариусите и нотариалната дейност.

За съчетаното прилагане на тези два критерия комисията е процедира по следния начин: кандидатите с най-висок успех се класират за съдебните райони, посочени като първо желание. Ако следващ по успех кандидат е посочил като първо желание съдебен район, в който местата са вече заети от кандидати с по-висок успех, този кандидат участва в класирането на съдебния район, посочен от него като второ желание. Ако местата за съдебния район, посочен от кандидата като второ желание, са заети, той участва в класирането за съдебния район, посочен като трето желание. Ако и това място е заето, кандидатът не участва в класирането. Кандидатите с еднакъв бал се подреждат на едно и също място, съгласно чл. 23 от утвърдения от министъра на правосъдието Регламент за провеждане на писмения и устния изпит от конкурса за нотариуси.

               

Последвайте канала на

Филип Епитропов
539 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини