Проектът на закона за детско правосъдие ще се обсъжда интензивно от началото на 2019 г.

  • 21 декември 2018 13:53

  • 346
  • 1
Проектът на закона за детско правосъдие ще се обсъжда интензивно от началото на 2019 г.
© Булфото

В първите дни на 2019 година започва интензивно обсъждане на текстовете в проекта на Закона за отклоняване от наказателно производство и налагане на възпитателни мерки на непълнолетни лица. За това се договориха днес министърът на правосъдието Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 и представителите на Националната мрежа за децата.

На обсъждането по темата по покана на министър Цачева участие взеха Георги Богданов, изпълнителен директор на Национална мрежа за децата, Калоян Станев и адв. Диляна Гитева от Национална мрежа за децата, както и заместник-министърът на правосъдието Евгени Стоянов.

По време на срещата бяха засегнати спорните въпроси в проекта, очертани от работната група. Основният сред тях е да бъдат ли включени малолетните лица в обхвата на този закон или тези правоотношения да бъдат уредени с промяна на други закони.

Министър Цачева уведоми експертите от Националната мрежа за децата, че са предприети активни съвместни действия между Министерството на правосъдието и Министерството на труда и социалната политика във връзка с евентуални изменения в Закона за закрила на детето, с оглед възможността малолетните лица да не бъдат включени в обхвата на действие на проекта. Двете страни се обединиха около становището, че финализирането на законопроекта е сред основните приоритети на Министерството на правосъдието, който се подкрепя от Националната мрежа за децата, обединяваща общо 152 граждански организации и съмишленици, работещи със и за деца и семейства в цялата страна.

Последвайте канала на

Novini.bg
346 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.12.21 | 16:00

1

Тази искаше да ни е....майката на нацията,ама котка и мина пат.

Добави коментар

Водещи новини