Пробация за пиян шофьор, опитал се да подкупи полицаи

  • 24 февруари 2012 15:18

  • 816
  • 0
Пробация за пиян шофьор, опитал се да подкупи полицаи
©

Три пробационни мерки за срок от 1 година ще търпи 57-годишен водач заради алкохол и подкуп, съобщиха от пресслужбата на Окръжен съд – Добрич.

57-годишният Сали Исмаил от Ген. Тошево бе признат за виновен в това, че на 04.09.2011 г. в град Ген. Тошево е управлявал лек автомобил „Форд Фиеста” с концентрация на алкохол в кръвта 1,79 на хиляда, установена с химическа експертиза, както и за това, че същия ден е дал подкуп от 40 лева на командир на отделение и полицай от служба „Охрана на обществения ред” при РУП – Ген.Тошево. Предложеният подкуп бил, за да не му съставят акт за административно нарушение.

Сами Исмаил е наказан с три пробационни мерки: „задължителна регистрация по настоящ адрес”, задължителни срещи с пробационен служител” и 300 часа „безвъзмезден труд в полза на обществото”, който трябва да изпълни в рамките на 1 година.
По молба на подсъдимия и след като той призна вината си по повдигнатото му обвинение и даде съгласие да не се събират доказателства в съдебното следствие, Окръжен съд – Добрич, допусна делото да бъде разгледано като съкратено съдебно следствие. По този ред е определено и наказанието на подсъдимия.

Според обвинителния акт на 04.09.2011 г. Сами Исмаил и свидетел по делото били в с. Присад и подсъдимият пил там бира. След това потеглили с личния автомобил „Форд Фиеста” на Исмаил в посока Ген. Тошево. В града автомобилът бил спрян за проверка от полицейски автопатрул. Двамата полицейски служители забелязали, че от шофьора се носи мирис на алкохол. По тази причина те го поканили да отиде до полицейския автомобил, за да му бъде извършена проба за алкохол. В това време подсъдимият бръкнал в чантичката си. Полицаите помислили, че той ще извади пари и го предупредил да не го прави, защото това е престъпление. Въпреки това Исмаил извадил две банкноти от по 20 лева и ги хвърлил в полицейския автомобил. Веднага след това полицаите сложили белезници на подсъдимия и уведомили дежурния на РУ „Полиция” - Ген. Тошево. На местопроизшествието пристигнала дежурната оперативно-следствена група. Сами Исмаил бил проверен с техническо средство за алкохол и се установили 1,49 промила в издишания от него въздух. Била му взета и кръвна проба, изследването на която доказало наличие на етилов алкохол в концентрация 1,79% в кръвта му.

Присъдата на Окръжен съд – Добрич подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.

Последвайте канала на

Десислава Станева
816 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини