Бизнесменът, подал сигнал срещу Иванчева: 10 минути, след като получи парите, преписката ми бе пусната

  • 15 декември 2018 19:54

  • 22048
  • 25
Бизнесменът, подал сигнал срещу Иванчева: 10 минути, след като получи парите, преписката ми бе пусната
©

„Когато подадете документи за една преписка и стигнете до районната администрация, която има единствено курирска роля да изпрати писмото до главния архитект, а в същото време чакате 7-8 месеца, ви става ясно, че не става въпрос за некадърност, а за нещо друго”.

Това каза в предаването „Офанзива” по Канал 3 строителният предприемач Александър Ваклин във връзка с казуса с обвинената в получаване на подкуп бивша кметица на столичния район „Младост” Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Именно след жалба на Ваклин и с негово съдействие се стигна до арестите на Иванчева и Петрова. „Седмици наред се носеха слухове и от други хора за тази практика”, допълни той.

Относно излезлите СРС-та в медиите той бе категоричен, че тези, които са с негово участие, са истински. „Посредникът, по неговите думи, води няколко седмици преговори с нея и са стигнали до договорка за 15 евро на кв.м на първата фаза. Три по 75 означава 3 пъти по 75 хиляди евро”, каза още Ваклин.

Поясни, че фирмата му е искала разрешително за 4 строежа на територията на „Младост”. Разказа и цялата хронология около срещите му и предаването на подкупа „Пред мен Дюлгеров изпрати СМС-и затова до кметицата или зам.-кметицата. След това стигаме до среща в общината. Обясни ми, че тя е изнервена, инструктира ме как да се държа. Трябваше и той да дойде с мен, но се оказа, че той реши да ме изчака в кафене, където да му дам парите след това. Доста време се надявах, че всичко е от некомпетентност, от липса на кадри. Надявах се, че нещата ще тръгнат нормално, но се оказа, че идеята е била съвсем различна", добави той.

„Отидох на тази среща (на 13 април) със 70 хиляди евро. Тя продължи 4 часа. В момента, в който пристигнах пред кабинета на кмета, настана суматоха. При влизането си чух, че секретарката обясни на кметицата, че това съм аз. Оставиха ме да чакам към 2 часа. Стана около 19:00 часа и естествено общината вече се бе изпразнила. Тогава се появи един човек, който се представи като отговорник по сигурността”, разказа Ваклин.

Той внесе и яснота по друг въпрос относно искането за изграждане на детска площадка. „Никога от нас не е искано да бъде изградена детска площадка – беше поискано да дарим пари с цел да бъде изградена детска площадка. Но това е друга тема как се харчат тези пари за дарения”, допълни бизнесменът и се върна на въпроса за срещата.

„Срещата се проточи непредвидено дълго и Дюлгеров си бе тръгнал. Разбрахме се след това той допълнително да се разбере с кметицата. Той поиска да отида по-късно вечерта при него, но аз се притесних дали не става въпрос за измама. След това той ми се обади в понеделник, обясни ми, че кметицата е много изнервена и няма да пусне нищо, докато не предам парите. На срещата тя много странно размахваше преписката ми и я въртеше като волан на автомобил. Те искаха още в понеделник да ги предам, но тогава нямах възможност да събера парите и отложихме за вторник", каза Ваклин.

"Срещата бе уговорена за вторник в заведение на ул. „Раковски”. Те искаха да се предадат парите в Столична община, но се оказа, че по това време има заседание на Общинския съвет, на посещение бе и американска делегация. Казват, че мястото на срещата не е било случайно, но не – случайно беше. Тя си избра мястото, на което да бъдат предадени парите. Аз бях с Дюлгеров, когато той се разбра по телефона с нея, той да предаде парите в друго кафене. Пет минути по-късно той тръгна към другото кафене. Аз тръгнах след него и дори го проследих, докато той седна на една маса с кмета и зам.-кмета. След това вече нямам наблюдения какво се случва. И това, което знам е, че 10 минути, след като са предадени парите, тя се е обадила на секретарката и да пусне преписката”, разкри той.

Би ли постъпил Александър Ваклин отново по същия начин, след като вече е преминал през цялата тази „процедура”. „Абсолютно по същия начин бих постъпил. Мисля, че това е мой принцип и това е моят дял в борбата с корупцията. Излизат публикации, че съм мафиот, лъжец, но се надявам, че хората разбират, че това не е вярно. Наистина се чувствам дискомфортно и неприятно. Хората ме питат „защо ми трябваше” – трябваше ми, за да допринеса в тази борба. Вярвам в институциите, винаги съм вярвал, занимавам се със строителство от 1999 г. и винаги съм се уповавал в тях. Досега не съм давал подкуп. Колкото до това дали са ми искали... В такъв мащаб от 1 милион евро само за куриерски услуги... Борбата с това явление трябва да продължи”, каза в заключение Александър Ваклин.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
22048 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
M

2018.12.16 | 09:10

22

Този лъже и маже, намесила сее Иванчева в нечии интереси. Кой разрешава на този мухльо да си строи ей така защото му изнася!!!!От къде са му парите, и аз съм завършила във Великобритания ама на мен никой ми не дава право да си правя каквото си поискам в България заради това.Защо не строи в Великобритания да го видя как ще стане!!!!!!!

2018.12.16 | 18:30

25

Мое да си завръшила и зад Великобритания, ама като ти е празна тиквата все тая

Оцелял българин

2018.12.16 | 10:58

24

Едва ли вече някой се съмнява,че до тук
ни докара крадливата чета на ДрагалЪв ския гърбат Ад дук:САшо Нереза, Бакъря, Стефан Крълежа,Катъря и още пет-шестотин момчета,все обиграни Ай дукчета.

BAI GANIO

2018.12.16 | 09:56

23

DAI MU VALST NA GLUPAVIA BOLGAR I MU GLEDAI LAINATA POSLE TSIALATA DARJAVA E KOCHINA KOMUNISTICHESKA MNOOOOO PRRRROOOOOSSSSTTT NAROD

ПОМИЯРСКИЯ ТРОЛ -ГЮРО

2018.12.16 | 07:22

21

Е ПЛАТЕН ХОМОСЕКСУАЛИСТ-ДЖЕНДЪР НА ИЗДРЪЖКА ОТ ГРОБ .

jsjsj

2018.12.16 | 04:32

20

Bravooooo

отврат

2018.12.16 | 01:28

19

Каква гнусна юдинса муцуна, с тия свински гузни очета, с червената лъскава переносица. Тоя, много скоро човешкото презрене ще го изсмуче. Мафиот.мазен,скоро и неговите далавери ще разследват. Как така строи върху паловината Младост? Как се снабди с едно от най-хубавите теренчета на бул. Гешов? И много още други далавери...

2018.12.16 | 00:14

18

Не вярвам на тези приказки, още повече като е налице законно презастрояване.

Умник Гюро

2018.12.16 | 00:01

13

Знаете от кого Иванчева беше издигната за кмет: .... Георги Кадиев и...веригата приключва с БКП/БСП-терористи.

мръсни пари, мръсни жени

2018.12.16 | 00:08

17

Абе на последък на бсп много им спряха мръсните пари. Интересно е що се в бсп има такива гнусни не-българки. Дали за да си бсепар трябва да си лишен от душа?

ГРОЗИЛИЩЕТО В ПАНДЕЛАТА

2018.12.15 | 20:12

1

Браво пич ! Само така - с гласност ще се смачка главата на корупцията . !

грозилище е майка ти, български "пич"

2018.12.16 | 00:07

16

Само това можете, да се правите на полови атлети и на върховни кръчмарско-селски "естети", с най-просташкото, което може да прави един мъж - да "уличава" жена в грозота. Не се виждате какви сте кривокраки, гърбляци, космати смърдливи простаци. Такива трябва да ви кастрират да не разпространявате уродствата си.

ХХХХХХХ

2018.12.15 | 23:16

10

ДО ВСИЧКИ ГЕРБЕРСКИ УТРЕПКИ!!!
Абе идиоти, възможно ли е да сте толкова тъпи, че да не виждате как се подиграват с вас. Бил носил на срещата 70 хил. евро за срещата. Гъбаркат ви щото знаят, че сте скотове и не сте виждали и три хил. в банкноти. Как се носят 70 хил. Лъжеца каза, че никога не му се е случвало да му искат и да дава. Има ли такъв строитешен бос. Все едно слушам лъжите на Тиквата.

nix

2018.12.15 | 22:15

5

този мухльо където едвам мънка да се нарече бизнесмен е по-вече от смехотворно.

Иво

2018.12.16 | 00:04

15

Добре де, всики ревете за тая кметица, каколко била невинна и честна. АМИ ДА СЕДНЕ ДОБРОВОЛНО НА ДЕТЕКТОР НА ЛЪЖАТА ПРЕД ТЕЛЕВИЗИЯТА И ДА ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА ИСКАЛА ЛИ Е ПОДКУП! ЗАЩО МАМКА МУ, КАТО Е НЕВЕВИННА НЕ ГО НАПРАВИ??? То е ясно защо :)))

Добави коментар

Водещи новини