Варненският съд гледа делото за убитият балетист на пешеходна пътека във Варна (снимки)

  • 12 декември 2018 11:10

  • 593
  • 0
Варненският съд гледа делото за убитият балетист на пешеходна пътека във Варна (снимки)
© Булфото

В Наказателна зала 1 на варненския Окръжен съд започна разпоредителното заседание по делото (№ 1255 от 2018г.) срещу Петър Захариев обвинен за причинено пътно-транспортно произшествие, отнело живота на балетист от Варненската опера.

Припомняме, че тежкият пътен инцидент стана на 10 септември 2018г. на бул. „Приморски“ във Варна.

Според обвинението, шофирайки с превишена скорост личния си автомобил, водачът Петър З. блъска пресичащ велосипедист, след което напуска местопроизшествието. Вследствие на инцидента 39-годишният Мартин Чикалов загива. Автомобилът е намерен изоставен малко по-късно на бул. „Цар Освободител“, а водачът се укрива от органите на реда и е обявен за издирване. Ден по-късно след инцидента се предава сам в присъствието на адвоката си.

Петър Захариев никога не е притежавал шофьорска книжка, за което е бил санкциониран. Според обвинението, при направената съдебно-химическата експертиза, в кръвните проби на Петър Захариев са били открити наркотични вещества.

Престъплението, за което е обвинен е тежко по смисъла на закона и за него се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 3 години до 15 години.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
593 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини