Повдигнаха обвинение на бившия зам.-кмет на София Евгени Крусев

  • 11 декември 2018 14:47

  • 2544
  • 5
Повдигнаха обвинение на бившия зам.-кмет на София Евгени Крусев
© Булфото (архив)

Прокуратурата обвини бившия зам.-кмет на София Евгени Крусев за длъжностно престъпление. Става дума за процедура, касаеща виброизолационни подложки на трамвайните релси на улица "Граф Игнатиев". Обвинението твърди, че те са сменени в нарушение на ЗОП. А именно - подменен е материалът и се предполага, че от това е можело да настъпи щета.

Защитникът на Крусев Менко Менков е на мнение, че няма нарушение на ЗОП. И допълни, че под проекта са се подписали близо 30 експерти.

Крусев каза на свой ред, че винаги е работил за интересите на общината и не е вземал сам решения за ремонта по улица "Граф Игнатиев", предаде БТА.

Спецпрокуратурата е обвинила бившия заместник-кмет на София Евгени Крусев за начина, по който са подменени виброизолационите подложки на трамвайните релси на ул. "Граф Игнатиев", каза ръководителят на спецпрокуратурата Димитър Петров.

Той обясни, че прокуратурата дори влязла в контакт с ОЛАФ, защото парите по този проект били европейски.

В съобщение до медиите спецпрокуратурата обясни, че евентуалната щета би била малко над 5 млн лева. 

Първоначално за ремонта на трамвайното трасе се явили 4 фирми, сред които Джи Пи груп и ПСТ градска среда Зона 2. Изискването било подложките да тежат 5 кг/на квадратен метър. Офертата на ПСТ била с тежест 15,6 кг на квадратен метър, а тази на Джи Пи груп отговаряла на изискванията. Така била избрана офертата на Джи Пи груп. Впоследствие обаче шефът на електротранспорта Асен Тасев обяснил, че макар подложката на ПСТ да е по-тежка, е по-качествена. Последвало заседание, с което все пак работата била възложена на ПСТ.

Грешката на Крусев, според прокуратурата била, че променил договора с Джи Пи груп, което пък довело до промяна на инвестиционния проект без да е спазен законът.

Константин Тодоров
2544 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.12.11 | 17:37

5

2019 г. идва с скоростно изгонване на Герб и със голямо закъснение от това начинание което трябваше да се случи още по средата на 2018 година!

данъкоплатец

2018.12.11 | 15:58

1

А на Фандъка - КОГА!? КОГА Кьорава,пардон - корава Темида-българска най-сетне ще се пробуди и ще прогледне !?!

хороскоп на тиква

2018.12.11 | 17:31

4

Царя слънце с мозък на картоф и диалект и интелект на мангал от Банкя пада когато новите увеличени цени ударят джоба на изстрадалият българин!

Индианец

2018.12.11 | 16:15

2

Когато падне Кралят- слънце...

бай милко

2018.12.11 | 17:23

3

тиквата и фандъка

Добави коментар

Водещи новини