От Спецапелативния съд отговориха на ВКС за Иванчева и Петрова

  • 11 декември 2018 10:06

  • 3625
  • 5
От Спецапелативния съд отговориха на ВКС за Иванчева и Петрова
© Булфото (архив)

Председателят на спецапелативния съд Георги Ушев възрази срещу изводите от проверката по делото срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова.

В писмо до проверяващите от ВКС и до съдийската колегия на ВСС Ушев изтъква редица доводи, с които оборва констатациите на върховните съдии, инспектирали делото. Проверката в съда започна след спор дали в нарушение на закона Иванчева и Петрова не са освободени под "домашен арест".

Най-спорно беше определението на съдия Иво Хинов от спецсъда, който е и докладчик по делото. Той разпореди двете да бъдат освободени от ареста в съдебна зала. Само за няколко часа обаче горната инстанция отмени това. Именно в начина, по който е отменено решението на Хинов, проверяващите от ВКС намериха проблеми.

Според Георги Ушев обаче, няма нарушения. Тъкмо напротив - ако са били освободени веднага, до произнасянето след няколко дни на горната инстанция, както е по закон, Петрова и Иванчева можело да се укрият. Ушев дори дава пример с делото "депутатския брат".

Само след няколко часа предстои съдийската колегия на ВСС също да дебатира по казуса, информира БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3625 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
наблюдател

2018.12.11 | 12:52

5

Че са "сготвени" от Адуците-Герберасти - "сготвени" са ги,но че и двете дами са глупави като п...., също няма спор!

гост

2018.12.11 | 11:53

4

Начинът на конвоиране на Иванчева, говори за целите на поръчителите на този фарс.

Професионалист

2018.12.11 | 11:13

3

НЯКОЙ НАРОЧНО СПИРА КОМЕНТАРИТЕ В ЗАЩИТА НА ИВАНЧЕВА!
ВАКЛИНОВ НАВСЯКЪДЕ ИМА ХОРА!

Корумпета нагли

2018.12.11 | 11:01

2

Иванчева наглата. Очаквала била да я ”сготвят” хахахаа. Има един логичен въпрос,след като е видно,че има сериозна медиййна подкрепа за ”Света Иванчева”,която подкрепа не става без пари и политическо лоби.
Защо след като е знаела че ще я ”сготвят”,не го оповести публично,преди да я хванат с подкупа? Колко други арестанти има,защо точно с нея ни занимават денонощно?
А майка и,как не я досрамя да дрънка такива глупости в ”120 минути”, тези нагли хора минават всякакви граници!

2018.12.11 | 10:40

1

Когато мафиотизираната държавна машина, трупа нещо от едната страна в кантарчето на Темида, която е и с превръзка на очите, то "правдата" неминуемо ще възтържествува! Същата тази "правда", която не си губи времето, а ударно и денонощно застроява в Младост, след като бяха брутално отстранени двете пречещи!

Добави коментар

Водещи новини