Адвокатът на Баневи: За да изпереш 1 млрд., трябва да ръководиш някое министерство (видео)

  • 10 декември 2018 08:25

  • 5436
  • 13
Адвокатът на Баневи: За да изпереш 1 млрд., трябва да ръководиш някое министерство (видео)
©

Няма адвокат на света, който да не е щастлив, че клиентите му имат 1 млрд. в швейцарска банка. Това го казвам в кръга на шегата. Несериозно е да говорим такива неща. Всеки път нещата се повтарят и търсим едни милиарди, които никога не се намират. Прокуратурата да обясни за този 1 млрд.

Това каза в сутрешния блок на БТВ Христо Ботев, адвокат на семейство Баневи. "Странно е, че прокуратурата се активизира след едни думи на премиера преди година. Аз не познавам бизнеса на семейство Баневи. Запознах се с тях преди 3 седмици. Не мога да разбера какво означава източване на предприятие. Майката на Николай Банев няма нищо общо с "Полимери". Мисля, че тя ще бъде подведена под съдебна отговорност тази седмица. Засега никой не говори за нея и не съм чел обвинителния акт. Тя не е в ареста. Там са Николай и Евгения Баневи. Те идват от Франция и ми обясниха, че там арестът е бил като тризвезден хотел. Тук нещата са много зле. Някой трябва да направи нещо и да ремонтира арестите", призова адвокат Ботев.

"Не е правилно според мен прокуратурата да разпространява кадри от къщата и начина на живот на семейство Баневи. Трябва да видим какви ще бъдат доказателствата за "Полимери". Предприятието е било рязано за скрап най-вече след влизането на синдика през 2013 година. За да изпереш 1 млрд., трябва да ръководиш минимум някое министерство. Когато не можем да докажем, че е имало пари в кутията за обувки, започваме да говорим за пране на пари в Швейцария. Синът на Николай Банев не е основният свидетел по делото. Няма нищо вярно в тези твърдения. Той е разпитан и е разказал за разрива в отношенията с баща си", разкри Христо Ботев.

"За мен най-нормалната мярка за Евгения Банева е домашен арест. Тя няма къде да се укрие, няма как да стигне до този прословут 1 млрд., не може да въздейства на свидетелите. Аз не мога да разбера защо бяха изразходвани всички тези средства на данъкоплатците, като за всички беше ясно и има категорични данни, че семейство Баневи се прибират в България. Те са били тръгнали да се прибират с децата си, когато са арестувани на летището в Ница. Ако не се бяха прибрали, тогава можеше да се издават заповеди за европейски арести", каза още адвокат Ботев.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5436 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2018.12.10 | 19:25

13

Все си мисля,че да стигнат Баневи до тук,голяма е заслугата на и Драгалевскя @й дук!

Дядо Радой

2018.12.10 | 19:20

12

При толкова много пари,не важно @йдука та да познава законите,а да познава съдиите.

USA

2018.12.10 | 14:47

11

Аз пък мислех, че хора които са завършили право, имат малко повече в главата от таблицата за умножение и малко повече респект към интелекта на другите хора! Тоя олигофрен с диплома явно е не само с двуцифрен IQ, ами и не може един смислен аргумент да представи!
Да не би случайно тези, които перат пари да обявяват това официално на банките! Какъв проЗД червен боклук е само това самозвано адвокатче!

2018.12.10 | 09:37

5

За всеки паричен трансфер над 15 000 лв. в България, от всички, включително Баневи, се подписва декларация за произход. Декларацията се предава от банката на компетентните институции - БНБ и ДАНС... ало искров како казах без да искам че сякаш данс са знаели не не не съм гу казал туй нешо стана грешка ало ало врусия съм в русиясъм

2018.12.10 | 13:55

10

Не ве преятелю, дневните операции на банките се регистрират - и електронно, и на хартия. Големите се и следят - от ДАНС и БНБ. Ако има такава без декларация или съмнителни, следва веднага да се задейства системата/съответната институция. Ако Баневи не са попълвали или са подавали неверни данни - къде са били институциите? Или Баневи са виновни, че не са им писали лично, "перем пари, мола обърнете внимание"... просто институциите са спали. Или, по-лошо и по-вероятно, са в един кюп с тях.

2018.12.10 | 11:22

9

Да ,има такива разпоредби,но това важи за простосмъртните....Да не мислиш че знакови фигури на бизнеса и капитала го спазват....И при комунизЪма ни проглушаваха че всички сме равни....да ,бяхме равни....в мизерията... някой пътуваха до Париж и посещаваха Лувъра в почивни дни....

кака Кури

2018.12.10 | 09:03

3

Тези измамници откраднаха много много...... А не дадоха на на БСП един лев..... В затвора

1000

2018.12.10 | 11:17

8

Те това е една от големите лъжи.Хората на които им бяха раздадени пари и подарени предприятия разграбени и ликвидирани по най-дивашки начин,не били дали и стотинка на горкото БСП което си останало "чиста вода ненапита"....Няма такова нещо. Забравили сте поговорката за вълка който си мени козината но си остава вълк.Забравили сте кой реши да се откаже от социализЪма като "недоносче" и да реставрира капитализЪма. Удобно е да се правите на приятно разсеяни но хората помнят и това е причината явната власт да не е ваша. Знаем че действате подмолно и задкулисно ,но това не ви умива ръцете...те още са ви "до лактите в кръв"...както на времето Хрушчов се е произнесъл за КПСС.....

Кика

2018.12.10 | 11:08

7

Не казва на маитап адвоката....а е доволен,защото ако ги оправдае...колко ще гушне от тия парички

2018.12.10 | 10:06

6

Крие ли се и какво крие Бойко Борисов зад случите Баневи и Цветан Василев. Спасява ли с тях Премиера собствената си кожа.

ххх

2018.12.10 | 09:19

4

Напротив, ако си в правителството все пак има някаква прозрачност на решенията. Като решението на М. Велчев за външния дълг и бившите му работодатели. "Какви ти куфарчета, по ония години подарявахме цели предприятия." призна в интервю Нора Ананиева. Фирмите фалирани и ликвидирани от Баневи са им подарени като на верни на БКП хора които да трансформират политическата власт в икономическа и да я предадат на прекръстено то БКП. Мозъкът на тази трансформация беше Андрей Луканов
който беше отстрелян от своите когато поиска контрола на процеса.

опорна то4ка

2018.12.10 | 08:51

2

Да се внушава:" 1. Бойко е поръчал Баневи; 2. В кутията от обувки нямаше пари; 3. Министрите перат пари "!! Тъънка игра тролчета изроди мои!!!

2018.12.10 | 08:38

1

ГЛУПОСТИ, НИКОЕ МИНИСТЕРСТВО НЯМА ТОЛКОВА ПАРИ. ТОЗИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСЪДЕН ЗА ДУМИТЕ СИ.

Добави коментар

Водещи новини