Общината даде на частен съдия-изпълнител фирма на Трактора

  • 23 февруари 2012 21:43

  • 1053
  • 1
Общината даде на частен съдия-изпълнител фирма на Трактора
© Булфото

Столичната общинска агенция за приватизация (СОАП) е завела изпълнително дело срещу собствениците на таксиметровата фирма “Такси С експрес” ЕАД. Фирмата е близка до “Лев корпорация”, която се свързва с Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна, твърди “24 часа”.

Като причина за заведеното изпълнително дело се посочва неизпълнение на договора за приватизация на 80 % от дружеството, която е направена още през 1998 г., съобщава шефката на надзорния съвет на СОАП Валя Чилова.

Има решение на съда още от 2008 г., което е в полза на СОАП. През 1998 г. мажоритарният дял от дружеството е продаден да 1,25 млн. лв. В договора имало и клауза, според която купувачът се задължава при увеличаване на капитала на приватизираното дружество да не намалява дяловото си участие под 80 % без писмено съгласие на продавача до окончателното изплащане на цената по договора.

“В случая това условие не е спазено и според договора се предвижда неустойка в размер на 100 % от цената на намаленото участие. След серия дела фирмата е осъдена да плати на Столичната община 740 792,76 лв.”, обяснява изпълнителният директор на СОАП Марин Христов.

Тъй като години наред общината не може да си събере дълговете, СОАП ги дава на частен съдия-изпълнител. Оказва се обаче, че длъжникът няма никакви средства и имущество, заради което не е ясно кога СОАП ще си прибере неустойките. Докато вървели съдебните дела, всичко е било разпродадено и сега дружеството на практика е кухо, са коментирали общинари. Това е едно от 80-те дела, заведени от СОАП.

През юли 1998 г. собственик на 80 % от “Такси С експрес” ЕАД става “Такси експрес М 98” АД. То се явява работническо-мениджърско дружество и се сдобива с 30 497 акции. През февруари 2000 г. след решение на съвета на директорите фирмата увеличава капитала си с над 41 хил. акции, с които като собственик влиза “АС БГ”. Фирмата е близка до “Лев корпорация”, която се свързва с бившия служител на ДАНС Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна – Трактора, посочен от вътрешния министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа за глава на "Октопода".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1053 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Петър Петров

2012.02.24 | 11:30

1
Може би вече сте чули за новата интернет сензациа - Wazzub. За по-малко от два месеца сайта събра над 1 милион потребителя и бройката им се увиличава заплашително бързо. Чудите се защо? Отговорът е много прост. Този вид изкарване на пари е нов, въвежда се за пръв път на интернет пазара. Компании като Google и Facebook изкарват милиярди, защото ние използваме техните услуги.Регистрирайте се сега за да имате големия шанс да изкравате пари всеки месец до края на живота си,ето и линка чрез който да се регистрирате http://signup.wazzub.info/?lrRef=779ba8a5

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини