Адвокат: Истерията около Баневи отвлича вниманието от истинските проблеми

  • 07 декември 2018 07:49

  • 1795
  • 6
Адвокат: Истерията около Баневи отвлича вниманието от истинските проблеми
© Нова телевизия

Екстрадицията е стандартна, няма нищо особено в нейното изпълнение. Такива са правилата за конвоиране на лица, които имат мярка за неотклонение "задържане под стража", каза в сутрешния блок на Нова телевизия адвокатът и бивш следовател Людмил Рангелов по повод вчерашната екстрадиция в България на Николай и Евгения Баневи, обвинени в "пране" на над 1 млрд. лева.

Решението им да се съгласят да бъдат върнати в България малко ме изненада, заяви журналистът Стефан Ташев. Досега нямам спомен някой да е обвиняван за толкова много пари – над 1 млрд. лева. Това е много бомбастично. Въпросът е как ще се докаже това, всякакви обвинения могат да бъдат повдигани, добави Ташев.

Рангелов посочи, че обвинението за "изпиране" на над 1 млрд. лева не му изглежда сериозно. Искам да припомня подобно бомбастично обвинение - през 2010 година по същия начин Венко Христов Кръстев беше обвинен за "изпиране" на 250 млн. лева от злоупотреби с ДДС. Досъдебното производство приключи без поне 5 лева доказани. За да могат да бъдат "изпрани", първо трябва да бъдат придобити тези пари. Изглежда ми лесна единствено перспективата по обвинението за незаконно притежание на оръжие, по другите обвинения ще трябва да чакаме години, заяви юристът.

Има и много реклама. Такава медийна истерия помага за отклоняване на вниманието на обществото от истинските проблеми. Битката срещу олигархията буди симпатии, каза още Людмил Рангелов.

Къде са били през годините районните прокуратури, за да се задействат, а чак сега специализираната прокуратура трябва тепърва да събира доказателства, заяви Стефан Ташев.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1795 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Необорима презумпция

2018.12.07 | 08:18

2

Само това,което върша Герб-ерастите не е престъпление! /Защото са на власт/

Безпристрастен

2018.12.07 | 12:44

6

Добре,де,а до 2009 г. кой осъди претъпленият на тези,който бяха на власт? Много по- лесно е да съдиш това.което е ,отколкото това,което е било!

Безпристрастен

2018.12.07 | 12:38

5

Слушай,бе адвокатино дърти! Когато беше по-млад,как тълкуваше подобни казуси,а? И ти си от тези,на които щом им замирише на пари,могат да изкарат и най-голямата курва - девственица!Уважавам знанията ти,но не ни ги демонстрирай като служител на Мамона! А Николай и Евгения са доста платежоспособни!

Скрий се бе адвокатино

2018.12.07 | 09:38

4

Аман от вас от сутрин до вечер! Само лъжци и мошенници по тез медии. Иванчева,Митьо Очите,Баневи,Ценко Чоков,все ”невинни” тарикати.

Ttt

2018.12.07 | 08:32

3

Tоя човек не го ли е срам на тези години да ни плУе в очите!?За такива невежи тарикати дето съсипаха индустрията на БГ,само пъндела ще разберат, колко хора са ощетили и загуби са нанесли на България!

БСП ВИЗИЯ за ОБИРА на БЪЛГАРИЯ

2018.12.07 | 08:05

1

СТАРА МУЦУНА ДР.НЯМА ДА КАЖЕ ЩЕ ГИ ЗАЩИТИ ТОЯ ПАРЦАЛ БЕСЕПАРСКИ

Добави коментар

Водещи новини