Обявиха за незаконни снимките на "Непобедимите 2" в Деветашката пещера

  • 23 февруари 2012 18:53

  • 3243
  • 2
Обявиха за незаконни снимките на "Непобедимите 2" в Деветашката пещера
© Булфото

Административният съд в Плевен отмени двете писма на Регионалната инспекция за опазване на околната среда, с които беше разрешено да се снимат кадри за игрален филм в Деветашката пещера.

Според съдебния състав екоинспекцията не е извършила необходимата оценка, съгласно изискванията на Закона за биологичното разнообразие. Не е преценено доколко заснемането, разполагането на декорите и транспортирането им са допустими, съгласно установените забрани за извършване на дейности в защитена територия.

Позицията на инспекцията нееднократно беше, че техническите и снимачните екипи са спазили всичките условия по опазването на природната забележителност. Жалбата е подадена от сдружение "Зелени Балкани" град Пловдив. Природозащитниците коментират, че решението на съда идва твърде късно. Снимките на филма "Недосегаемите" 2 бяха направени в края на месец ноември 2011 година.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3243 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мен

2015.07.19 | 22:29

2
Български Съдии - ДА ВИ СЕ ИЗСЕРА В ГЪРЛАТА И ОТ ТАМ ДИРЕКТНО В БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ, ОТ ТАМ В АЛВЕОЛИТЕ, ОТ ТАМ В КРЪВТА И МОЗЪКА !!!! НЕ НИ ТРЯБВАТЕ !!!!!!!!
НАРОДЕН

2015.07.19 | 22:29

1
МАЛКО КЪСНО СА ГО РАЗБРАЛИ.ПРАТЕТЕ ГИ ДА БРОЯТ ПРИЛЕПИТЕ НА ПРОЛЕТ КОЛКО СА СЕ СЪБУДИЛИ И КОЙТО НЕ Е ДА МУ ПРАВЯТ ИЗКУСТВЕНО ДИШАНЕ.

Добави коментар

Водещи новини