Изправят пред съда лихвар

  • 06 декември 2018 12:19

  • 766
  • 0
Изправят пред съда лихвар
© Getty Images/Guliver

Окръжната прокуратура в Ловеч е внесла в съда обвинителен акт срещу мъж, давал неправомерно кредити. Това съобщават от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Обвинението срещу Ф.В. е за това, че в периода 2002 - 2016 г. в Луковит, като физическо лице, без съответно разрешение от БНБ по Закона за банките и Закона за кредитните институции, е извършвал банкови сделки. Предоставял е парични кредити в лева на различни физически лица срещу задължението на същите да му върнат получената в заем сума с определена от него лихва. 

За периода обвиняемият е предоставил кредити на общо двадесет човека, за общо 19 830 лева, за които е получил лихва в общ размер от 18 319 лева.

От дълги години обвиняемият бил известен на хората, че давал различни суми пари в заем срещу определена лихва, която традиционно била 20 процента месечно. Търсели го предимно хора, които периодично изпадали в затруднение и се нуждаели временно от парични средства. Уговорките ставали по телефона или в лични срещи, когато били предавани и парите. Дейността на обвиняемия обхващала продължителен период от време, като от доказателствата, събрани на досъдебното производство, са установени 20 случая на предоставяне на пари срещу лихва.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
766 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини