Екстрадират Кленовски за шест месеца в Италия

  • 23 февруари 2012 09:33

  • 2607
  • 3
Екстрадират Кленовски за шест месеца в Италия
©

Софийският апелативен съд разреши Стефан Кленовски да бъде екстрадиран в Италия за срок от шест месеца, предаде репортер на novini.bg.  Той бе задържан в мола на „Цариградско шосе”, по сигнал. Кленовски е с европейска заповед за издирване в рамките на операция „Шок”.

В момента на задържането при Кленовски е бил с фалшиви документи – с негова снимка, но с други имена. Обвиняемият е обявен за издирване с европейска заповед за арест от съда в град Прани, Италия.

Той е член на престъпна група и от 2008 г. извършва престъпна дейност в Италия и други държави. Кленовски се е занимавал с поставяне на скимиращи устройства, присвояване на банкови кодове, изготвяне на клонирани карти и незаконно теглене на пари.

През септември 2011 г. Криминална полиция попада на следите му, но Кленовски успява да избяга. При задържането му на 27 януари 2012 г. е заведен в столично управление на СДВР и след това е преместен в Национална следствена служба. Началото на заседанието е от 9 часа.

След екстрадирането си Кленовски ще бъде предаден на италианските разследващи органи, които да проверят съпричастността му към приписваните му престъпления. Кога обаче ще бъде предаден на властите в Прани не стана ясно, съобщи адвокатът му Иван Коцев.

Последвайте канала на

Novini.bg
2607 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
rita

2012.02.24 | 01:47

2
В Италия наистина ще разбере какво значи правосъдие.Не е като тук -за циганка че крала лук -1 година затвор ,за за убит човек -1 година условно.Искрено се радвам на това.и

2012.02.24 | 12:15

3
Глупости на търкалета.В Италия закона е най-хлабав за такъв род престъпления и затова всички родни "картаджии" ходят там.За първи път-Liberta.За втори година-две.Ако са изтеглени толкова много пари може и 3 да вземе.Стига сте писали глупости в коментарите.Банките и хората си взимат обратно парите при доказване на нелигитимно теглене и скимиране и единствените ,които губят за застрахователите.Даже банките са на печалба ,защото си прибират и процент при всяко теглене.Те хората направиха няколко филма вече по темата,вземете първо гледайте и четете ,а после пишете безмислици.Аман от простаци и невежи по тия сайтове.
joro

2012.02.23 | 15:34

1
Ei toy mi vzema parite,da mi gi varnnneeeeeeeeeeeeeeeee

Добави коментар

Водещи новини