Съдия Красимир Мазгалов: Решението на съда зависи от събраните доказателства по делото

  • 21 ноември 2018 07:31

  • 678
  • 1
Съдия Красимир Мазгалов: Решението на съда зависи от събраните доказателства по делото
©

Делото за ул. "Алабин" е минало само на първа инстанция и не е завършило, затова не е редно да се коментира. 10 години са се изготвяли експертизи по него, съдебната фаза е едва от 2 години. Това каза в ефира на БТВ Красимир Мазгалов, член на УС на Съюза на съдиите. Думите му са по повод решението на Софийски градски съд, който обяви за невинни 4-мата подсъдими за рухналата сграда на столичната ул. "Алабин", която уби 2 млади жени през 2006 г. Четиримата подсъдими бяха изправени пред съда за причиняване смърт на повече от един човек поради немарливо изпълнение на работата.

Присъдата не е окончателна и може да се обжалва пред Софийски апелативен съд.

"По отношение на това дело и други дела определени медии създават предварително очаквание какво точно трябва да е решението по делото. Ако то се различава тези медии започват кампании срещу съдията и съдебната система. Следва да има независимост на съдебната система. Стигало се е до преследване на съдии и снимане на семейството на съдия, което е недопустимо. Такива публикации влияят на съдиите опри вземане на решения и създават атмосфера на страх, че ако не вземат определено решение, ще бъдат подложени на тормоз", заяви съдия Мазгалов.

"В крайна сметка трябва да разберем, че решението на съда зависи от събраните доказателства по делото, което не е в прерогативите на съда. Единствено и само цялата отговорност се прехвърля на съдията, но изходът от делото зависи от много други инстанции преди съдията", подчерта юристът.

 


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
678 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.11.21 | 07:49

1

10 години се изготвяли експертизи и саааамо ит 2 години било в съдебна инстанция...Толкова кратко...Направо да кажеш,че оня ден е било....Ми ся и вие го въртете 10 години те хората ще забравят....Страшни са ви сроковете наистина...10 години правене на експертизи...:Д:Д:Д

Добави коментар

Водещи новини