Телефонен измамник от Добрич влиза в затвора

  • 12 ноември 2018 19:43

  • 930
  • 0
Телефонен измамник от Добрич влиза в затвора
© gettyimages

Телефонен измамник ще изтърпи ефективно наказание от една година "лишаване от свобода" при първоначално строг режим, съобщават от пресцентъра на Съдебната палата в Добрич.

Мъжът влиза в затвора, след като Районният съд е одобрил постигнатото между него и прокуратурата споразумение. Г.Д. на 28 години се е признал за виновен в това, че на 22 август 2016 година при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление е измамил възрастно семейство от Добрич.

Подсъдимият е действал в съучастие с жена, която вече е осъдена условно на шест месеца "лишаване от свобода" с три години изпитателен срок, посочват от пресцентъра. Възрастните хора са били измамени по схемата "колет от чужбина". Мъжът позвънил на домашния им телефон, представяйки се за техен син и заявил, че ще им бъде доставена пратка от чужбина с валута и документи. За колета семейството трябвало да заплати известна сума. Малко по-късно последвало второ обаждане, като този път мъжът се представил за управител на фирмата, в която синът на възрастните хора работел. Измамникът уточнил, че семейството трябва да плати 4820 лева, тъй като пратката имала наложена глоба. Възрастните хора се усъмнили, че са лъгани и заедно със свои приятели решили да устроят клопка на измамниците. Успели да задържат жената, като междувременно уведомили за ставащото и полицията. Подсъдимият избягал от мястото на инцидента, бил обявен за общодържавно издирване и по-късно заловен.

При разследването се установило, че "колетната пратка" е кутия с вафли, увита в найлонова торба.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
930 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини