"Задържане под стража" за мъж, шофирал пиян, дрогиран, без книжка и нападнал полицаи

  • 12 ноември 2018 11:28

  • 841
  • 0
"Задържане под стража" за мъж, шофирал пиян, дрогиран, без книжка и нападнал полицаи
©

39-годишният Емил С. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, взета от Районния съд в Исперих по искане на Районната прокуратура в града.

Мъжът е привлечен като обвиняем по четири обвинения, след като на 9 ноември тази година управлявал автомобила си без правоспособност, под влияние на алкохол и амфетамини. Пред повиканите на мястото на произшествието полицейски служители Емил извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, заканил се срещу униформените и отказал да им се подчини.

След 12-часов пиянски купон 39-годишният мъж се качил на колата си. На кръстовище в Исперих препречил с автомобила си пътя на два товарни камиона и отишъл да се разправя с шофьорите им. На един от тях нанесъл удар в лицето. Обвиняемият псувал полицаите, крещял и заплашвал. Агресивният мъж отказал да се качи в полицейския автомобил.

Тестван с дрегер, било установено, че управлява без книжка с 2,52 промила алкохол и след употреба на амфетамини. След привличането му като обвиняем Районната прокуратура в Исперих го задържала за срок до 72 часа по образуваното срещу него бързо производство и внесла искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която е била уважена от съда.

Определението на Районния съд в Исперих подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Разград, сдъобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
841 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини