Изправят пред съда мъж, убил новия приятел на бившата си

  • 12 ноември 2018 10:36

  • 1235
  • 0
Изправят пред съда мъж, убил новия приятел на бившата си
© Getty Images/Guliver

Мъж ще бъде съден за умишлено убийство в Червен бряг. Разследването приключи и обвинителният акт е внесен в Окръжния съд в Плевен, съобщиха от прокуратурата. В. И. е обвинен, че е умъртвил по особено мъчителен начин друг мъж /Ю.С./ на 22 януари т.г.

В края на 2017 г. отношенията между обвиняемият В.И. и жената, с която живеели на съпружески начала, се влошили и те се разделили. Причината - мъжът злоупотребявал с алкохол, проявявал ревност и агресия към жената и тя търсила съдействие от полицията по Закона за защита от домашно насилие. В края на 2017 г. обвиняемият, който работел в Чехия, разбрал, че жената заживяла с друг мъж - пострадалия Ю. С. На 28 декември обвиняемият се върнал в България - търсил жената по телефона, следял я, обвинявал я в изневяра, твърдял, че я обича. Многократно се заканвал, че ще я убие, както и мъжа, с който живее. За това са регистрирани преписки с оплаквания в полицията.

На 20 януари т.г. обвиняемият се върнал отново в България и през нощта на 21 срещу 22 януари употребил значително количество алкохол. Сутринта видял пострадалия Ю.С. на автобусна спирка с детето на жената. Нападнал Ю. С. с нож и го пробол няколко пъти. Опитвайки да се спаси, пострадалият влязъл в аптека и помолил да извикат полиция, свлякъл се на пода и починал.

Нападателят опитал да се укрие, но по пътя за София бил задържан. По искане на прокуратурата той е с мярка "задържане под стража".

Предстои насрочване на делото в съда.

Константин Тодоров
1235 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини