КПКОНПИ призовала Лозан Панов за вземане на обяснения

  • 12 ноември 2018 10:07

  • 782
  • 3
КПКОНПИ призовала Лозан Панов за вземане на обяснения
© Булфото (архив)

КПКОНПИ е призовала председателя на ВКС Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет за вземане на обяснения по извършваща се проверка, съобщиха от пресцентъра на Върховния касационен съд.

Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет е отговорил, че е недопустимо да бъде призоваван в качеството си на председател на съд. "Подобен подход грубо нарушава конституционния принцип на разделение на властите и същността на правовата държава. Намирам, че няма правно основание за явяването ми в сградата на КПКОНПИ на посочената дата, е казал Панов в свой отговор до комисията.

Причината за отговора на Панов е, че в негово отсъствие писмото за явяването му в КПКОНПИ е било предадено от трима служители на комисията на съдия Павлина Панова - зам.-председател на ВКС. То е било адресирано не до гражданина Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет, а до председателя на Върховния касационен съд.

Според правилника за устройството и дейността на КПКОНПИ и Закона за противодействие на корупцията, комисията може да призовава и взема обяснения от граждани. Нормите обаче не предвиждат хипотеза за призоваване на председател на съдебна институция.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
782 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.11.12 | 11:22

3

Когато магистрат погазва законите, това поражда беззаконие. Магистрата не е над законите г-н Панов. Вие трябва да сте пример за нацията в спазването им. Вие сте призован в качеството Ви на гражданин и като такъв не се позовавайте на конституцията, Вие не сте над нея.

2018.11.12 | 11:11

2

Издигнато лайно на високо става магистрат, когато падне си остава лайно.

Румен

2018.11.12 | 10:28

1

Значи ли, че Лозан Панов е свещена крава, и няма да отговаря за вредите които нанесе на България, и всички българи, със Закона даващ право на ВСИЧКИ роднини, до 9-то коляно, да получават десетки хиляди лева поради душевни "мъки" при смърт при ПТП на техен далечен роднина???? Урките до сега подхвърляха чаавета пред колите на българите за пари, а с този Закон всички в катуна ще получават по 50-60 000 лв. за сметка на нашите застраховки. Този е за затвора, при това бързо.....

Добави коментар

Водещи новини