Трима кандидати за къщата на Яворов

  • 09 ноември 2018 15:51

  • 709
  • 1
Трима кандидати за къщата на Яворов
© Булфото

Поканата за публична продажба на къщата на Пейо Яворов все още не е оттеглена. Това съобщи  управителят на настоящата фирма-собственик Васил Панчев, цитиран от БНТ. След обжалване на поканата съдът е определил обезпечителна гаранция в размер на 300 хиляди евро, която според Панчев е непосилна за него.

От Столичната община също не са разговаряли със собственика, въпреки че кметът Йорданка Фандъкова изяви желание къщата на поета да стане общинска собственост.

Интерес към имота обаче е заявен пред частния съдебен изпълнител, който я продава. Трима кандидати, освен Столичната община, са изпратили свои представители, за да се запознаят с документацията досега. Срокът за подаване на оферти е до 15 ноември. По правило те ще бъдат отворени ден по-късно в Софийския районен съд. Тогава ще бъде обявен и новият купувач.

Последвайте канала на

Novini.bg
709 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
музея е в чирпан

2018.11.09 | 20:01

1

Истинският музей на Яворов е в родния му Чирпан - тук е живял под наем 1 година и то само на приземния етаж, а тия искат да харчат пари на данъкоплатците за едно скъпо нищо! Тя тая къща ако беше свясна в центъра на София, собственика нямаше да я загуби....значи нещо там не е наред? Да не говорим колко е паянтова и колко ще излезе един ремонт, защото сега май е опасна за посетителите?

Добави коментар

Водещи новини