Постоянен арест за мъжа, убил братовчед си в русенското село Сваленик

  • 06 ноември 2018 17:15

  • 902
  • 0
Постоянен арест за мъжа, убил братовчед си в русенското село Сваленик
© Pixabay (архив)

Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста 35-годишния Межднун К., обвинен за убийството на братовчед си Шахин К./на 37 години/.

Определението на съда може да се обжалва в тридневен срок пред Великотърновския апелативен съд. Престъплението бе извършено на 2 ноември тази година в русенското село Сваленик. Сигналът бе подаден в 22,23 часа. Шахин К. бил убит в дома си, където през последните месеци съжителствал с жената, от която обвиняемият има две деца. Межднун К. е задържан часове след престъплението в къщата, където живеел.

Пред съда днес той заяви, че не е агресивен човек. По думите му не искал да убива братовчед си, който пръв го нападнал. Адвокатът на Межднун К. поиска съдът да наложи по-лека мярка за неотклонение - "домашен арест". По думите на защитника обвиняемият не е осъждан, имал постоянна работа и нямал намерение да се укрива, тъй като след престъплението бил открит в дома си, предаде БТА.

Според прокурора има опасност Межднун К. да извърши друго престъпление. Преди убийството той проявил агресия и към жена си, която е свидетел на престъплението.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Ако бъде признат за виновен, 35-годишният мъж може да получи от 10 до 20 години затвор.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
902 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини