Рекорд! 77-годишна баба стана обвиняема за разпространение на наркотици, задържаха я под стража

  • 06 ноември 2018 11:37

  • 3973
  • 4
Рекорд! 77-годишна баба стана обвиняема за разпространение на наркотици, задържаха я под стража
© Pixabay (архив)

Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 77-годишна жена, обвинена от Специализирана прокуратура за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в столичния жк „Люлин“, съобщиха от пресцентъра на специализираната прокуратура.

Най-тежката мярка е наложена и на останалите трима от групата, в т.ч. на внука на възрастната жена, който ръководел престъпната структура. Съдът обоснова определението си за жената с доброто ѝ здравословно състояние, както и с опасността да извърши друго престопление – когато внукът ѝ отсъствал, тя разфасовала кокаин и марихуана на дози и го продавала в дома си на клиенти след уговорка по телефона.

Участниците са задържани на 1 ноември 2018 г. при операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура. У всеки от тях са намерени и иззети различни количества наркотици. Малко преди разследващите да влязат в жилището на възрастната жена, тя изхвърлила през прозореза плик с близо четвърт килограм марихуана, опитала да се освободи от друго количество в тоалетната чиния. От всичките участници в групата само тя не е осъждана. Внукът ѝ е в изпитателен срок на предходно условно осъждане за разпространение на наркотици.

Събраните доказателства сочат, че групата била организирана през лятото на 2017 г. По случая са използвани специални разузнавателни средства. Определените мерки на обвинените не са окончателни и могат да бъдат обжалвани пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3973 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Кари

2018.11.06 | 13:29

4

Браво на жената, че то с 200лв пенсия закъде е. Идеята ми харесва защото нали съществува мнение, че парите за пенсии ще свършат и като дойде и моето време за пенсиониране каква ми е гаранцията, че ще си получа дори тези кирливи 200-300лв. Нищо, че плащам коректно.

Sds

2018.11.06 | 12:06

3

С тия пенсии дето все нестигат как хвърлят по 5 -10 хиляди на мангалите всеки ден бахму

2018.11.06 | 12:02

2

Бабички, старци и деца, активно участват в производството и разпространението на наркотици...Виждаш ги какво правят и въпреки това изобщо не ги интересува...Спокойни, нагли и свободни, развиват бизнеса си, за който не плащат и стотинка на държавата...Почти всички са и председатели и касиери на етажна собственост...Крадящи парите на собствениците...

Боклуци

2018.11.06 | 11:57

1

След огромните пенсии от 120 лв. пенсионерите, след ровенето в контейнери, се очаква да разпространяват наркотици, оръжия, да сводничат и да изпълняват мокри поръчки, само и само да свържат двата края! Иначе сме супер, държавата е цъфнала и сме първи в целия свят!

Добави коментар

Водещи новини