Цачева: В новия бюджет за съдебната власт отпускаме 17.3 млн. лв. повече за затворите

  • 25 октомври 2018 10:53

  • 943
  • 1
Цачева: В новия бюджет за съдебната власт отпускаме 17.3 млн. лв. повече за затворите
©

В новия бюджет за съдебната власт на затворите и Главна дирекция „Охрана“ у нас са предвидени 17.3 млн. лева повече средства за възнаграждения. Това заяви пред журналисти във Варна министърът на правосъдието Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23.

Според министър Цачева във всяка една система при добра оптимизация могат да се намерят резерви. Бюджетът предстои да бъде обсъден в понеделник на извънредно заседание на Висшия съдебен съвет в столицата.

„Вчера разписах дневния ред за извънредното заседание. Това е една процедура, след като той бе обявен на страницата на Министерството на финансите. Всяка една администрация е представила своето становище. Сроковете бяха по-кратки. В действителност в бюджета се предлагат промени в текст от Закона за съдебната власт. Това е предложение, което на този етап събужда дебати и до мен има изпратени становища от страна на съдебните служители, но какво ще се случи ще разберете в понеделник“, коментира още Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23.

„Онова, което за мен е приятно да споделя, е прегледът, който направих на проектозакона, може би ние сме единствената система, на която е уважено искането за отпускане на повече щатни бройки за нуждите на двете главни дирекции. Разбира се те не са толкова, колкото аз съм поискала, но в тригодишна перспектива по този начин ще решим проблема и с човешкия фактор“, посочи правосъдният министър.

Последвайте канала на

Владимир Василев
943 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
galina peshtenska

2018.10.25 | 11:13

1
Защо няма отчет на приключилите дела в съдебната система...Защо няма отчет за обема свършена работа от адвокати, прокурори, съдии...Генерират се хора и пари, без да се знае кой колко работа е отметнал...За Тодор Живков ли работи цялата машина на съдебната власт...Скрито, покрито...Достъпно само за общността на ловците...

Добави коментар

Водещи новини