Оставиха в ареста обвиненият за убийството в сатовчанското село Вълкосел

  • 22 октомври 2018 17:30

  • 11675
  • 0
Оставиха в ареста обвиненият за убийството в сатовчанското село Вълкосел
© Булфото

Окръжен съд-Благоевград остави за постоянно в ареста обвиненият за убийството на 57-годишния Муйдин Дураков от село Вълкосел, 33-годишен Гюлтекин Карабайрамов.

Искането за налагането на най-тежката мярка за неотклонение бе внесено от Окръжна прокуратура - Благовград. Като основен мотив за решението си, съдия Маргарита Коцева изтъкна възможността, ако е на свобода, той да извърши друго престъпление срещу личността или да се укрие, тъй като е мобилен и преди месец се е завърнал от работа в чужбина. Инцидентът е станал на 20 октомври около 04.40 часа до фурна за хляб в село Вълкосел, община Сатовча. По предварителни данни от разследването, смъртта на Дураков е настъпила вследствие на нанесени удари по главата с твърди предмети - с дъска и камък.

За извършеното от обвинения деяние, умишлено убийство с особена жестокост, законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, посочи в решението си съдия Коцева, цитирана от БТА. Адвокат Милена Колджиева, защитник на обвинения, също се съгласи с искането на прокуратурата, Карабайрамов да остане в ареста, тъй като има потенциална заплаха за неговия живот и здраве, ако се върне в родното си село. Решението на Окръжен съд - Благоевград може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
11675 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини