Повдигнаха обвиненение на мъжа, опитал да изнасили столична адвокатка

  • 19 октомври 2018 14:38

  • 5998
  • 1
Повдигнаха обвиненение на мъжа, опитал да изнасили столична адвокатка
© gettyimages (архив)

Софийска районна прокуратура повдигна обвинение на мъжа, опитал да изнасили адвокат Владова, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство, в хода на което към наказателна отговорност е привлечен Е. Костов на 35 години. Той е обвинен за това, че на 18 октомври 2018 г. около 15.00 часа в град София, бул. „Цар Борис III“ 212, в офис, използван за нуждите на адвокатска кантора, е направил опит да изнасили адвокат В. Владова, като я принудил към това със сила – вкарал я в санитарното помещение, натиснал я към земята по главата, запушил ѝ устата и започнал да я души, след което ѝ нанесъл удари през лицето. Опитът е останал недовършен по независещи от дееца причини – пострадалата Владова оказала съпротива на Костов. Към момента Костов не е осъждан.

Предвид високата обществена опасност на деянието, наблюдаващият прокурор е постановил задържането на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 22 октомври 2018 г. за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5998 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БАЙ ПЕНЧО

2018.10.19 | 18:48

1
Е--н за мастиите долни.

Добави коментар

Водещи новини