Хванаха дилър, издърпал телефон от ръката на мъж

  • 16 октомври 2018 09:26

  • 821
  • 0
Хванаха дилър, издърпал телефон от ръката на мъж
© Булфото (архив)

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем В.Н., на 31 г., за това, че на 12 октомври 2018 г. в град Стара Загора, отнел чужди движими вещи - мобилен телефон, заедно със сим-карта и връзка с ключове, от владението на другиго, без негово съгласие, с намерение да ги присвои, като за това е употребена сила - престъпление по чл.198 ал.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс, и за това, че държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества – марихуана – престъпление по чл.354а ал.3, т.1 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

До момента е установено, че на 12 октомври 2018 г., в гр. Стара Загора, обвиняемият В.Н. отнел от непознат мъж мобилен телефон, като го издърпал чрез сила от ръката му, след което избягал.

По пътя изхвърлил телефона в двора на завод в града, след което се прибрал в дома си. По късно в жилището е било извършено претърсване и изземване и е била открита марихуана – 250 грама. 

В хода на разследването са били извършени разпити на свидетели очевидци, оглед на местопроизшествието, претърсване и изземване.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои Районна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
821 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини