Марин Марковски: Химическа кастрация няма и при папуасите

  • 15 октомври 2018 18:00

  • 11182
  • 4
Марин Марковски: Химическа кастрация няма и при папуасите
© БТВ

Тъй като животът се състои от реалности, а не от пожелания, трябва да се съобразим с това, което реално може да стане. Това каза адвокат Марин Марковски в предаването "Лице в лице" по БТВ по повод предложението на Обединените патриоти да бъде върнато смъртното наказание и да се въведе химическа кастрация при жестоки престъпления като изнасилването и убийството на журналистката Виктория Маринова.

Това го няма нито при ескимосите, нито при папуасите. Това не може да стане, защото сме цивилизована държава – никой не може да бъде кастриран, а едно от условията за влизане в Европейския съюз беше да няма смъртно наказание, заяви Марковски.

Доживотната присъда без замяна е особено мъчителен начин на лишаване от живот. Срещал съм в очите на съдиите много болка, когато адвокатът каже – ние ще признаем фактите, което означава, че не може да има доживотна присъда. Законът трябва да се приложи, въпросът, е че той трябва да бъде променен така, че дори при признаване на фактите съдията да може да прецени доживотна присъда да бъде присъдена. Това категорично може да стане, посочи юристът.

При такива присъди настъпва разпад на личността, заради съзнанието, че никога няма да излезеш навън. Затова тези, които искат да видят мъченията на един вампир, могат да бъдат удовлетворени. Смъртната присъда не може да замени болката, но хората се нуждаят от удовлетворение. При доживотната присъда роднините на жертвата могат да бъдат спокойни, че убиецът няма да излезе вече от затвора, подчерта Марковски.

Познавам Патриотите, симпатични хора са, но не бива една политическа формация да предлага неща, които не могат да станат. Докато са на власт, трябва да направят такива законови промени, каквито са възможни, като тази за доживотната присъда. Защото в момента, ако един урод влезе с автомат в детска градина и убие 50 деца, а после си признае пред съда, няма да може да бъде осъден на доживотен затвор, каза още Марин Марковски.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
11182 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
броо

2018.10.15 | 21:07

4
Законите са направени така, че безочливи нагли адвокати като тоя да правят куп пари, а относно химическата кастрация ще му кажа на тоя, че при папуасите наистина няма химическа кастрация, но има физическа - на едната глава, или и на двете заедно, кво ми се праи на голям адвокат, адвокатите печелят дела не защото са копй знае кво, а защото законите ни са така направени, та лесно да се заобикалят, С ПАРИ И КОРУПЦИЯ ЕСТЕСТВЕНО , ХА ХА ХА, КАТО НАРОДА СПИ ОТРЕПКИ РАЗНИ СЕ ИЗДИГАТ ....
!

2018.10.15 | 20:34

3
Той няма да получи и доживотна присъда, нискоинтелигентният циганин изверг Северин най-вероятно ще получи 15-20 години и след това ще се разхожда на свобода, а от гроба няма излизане. Гнусно е да плащаш данъци в България, а меринджеите да вилнеят и да се веселят със 100 децибела по цели нощи в гетата.

2018.10.15 | 20:17

2
Нормално е да говори така...все пак нали трябва да си напълни шкембето от хорската мъка това им е работата...тя България за това е на тоя хал. И не лъжи че сме искали при някакви условия да влизаме в ес...там ни натикаха без референдум!
Петър

2018.10.15 | 19:43

1
При папуасите и ескимосите им режат главите.Марковски, аз искам смъртно наказание.Ти като филосовстваш вземи доживотните у вас.Аз не искам да плащам за това.А Манолова да им купи кревати.

Добави коментар

Водещи новини