Полицай осъди шефа си на 10 лв.

  • 20 февруари 2012 09:18

  • 1591
  • 0
Полицай осъди шефа си на 10 лв.
©

Полицаят в Първо РУП в Благоевград Петър Китанов успя да осъди шефа си Пламен Мичев на 10 лева и да премахне от досието си дисциплинарното наказание “Писмено предупреждение”, наложено му за срок от 3 месеца, съобщава в. “Струма”.

Това постанови заместник-председателят на Административен съд - Благоевград Мария Тодорова, след като разгледа жалбата на Китанов срещу наложеното му на 29 ноември 2011 г. наказание. Младшият полицейски инспектор Китанов получава наказанието заради дежурството си на 26 октомври 2011 г., когато в Първо РУП пристига благоевградчанката А. Людмилова с жалба, че я измамили.

Още вътрешната проверка в управлението установява, че полицейският инспектор Китанов е действал по устав: вписал посещението на Людмилова в дневника, изслушал я, свързал се с разследващия полицай Росен Станков, а после и с дежурен прокурор, който да приеме жалбата й. Ръководството на РУП обаче го наказва за нарушение на чл. 33, ал. 4 от Инструкция за организацията и реда за осъществяване на дежурство в МВР, съгласно която Китанов трябвало “да докладва писмено или устно за случая”.

Според съдия Тодорова в цитираната заповед за дисциплинарно наказание въобще не се сочи пред кого дежурният полицай трябва да докладва за получен по време на дежурството му сигнал. 10-те лева, които Мичев трябва да плати на подчинения си, са за внесената от Китанов държавна такса за образуването на дело.

Решението може да се обжалва до 4 март във Върховен административен съд.

Последвайте канала на

Novini.bg
1591 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини