Представители на ВСС се срещнаха с екипа на Експертната мисия на ЕК по Механизма за сътрудничество и оценка

  • 08 октомври 2018 10:00

  • 568
  • 0
Представители на ВСС се срещнаха с екипа на Експертната мисия на ЕК по Механизма за сътрудничество и оценка
© Булфото

Предприетите от ВСС действия в областта на съдебната реформа, напредъкът в изпълнение на мерките от Плана за действие за изпълнение на препоръките от докладите на Европейската комисия (ЕК) от януари и ноември 2017 г., както и решенията и приетите от ВСС мерки, след срещата с екипа на Експертната мисия през месец юни 2018 г., обсъдиха членове на ВСС и представители на ЕК по Механизма за сътрудничество и оценка (МСО). Това съобщиха от пресцентъра на Висшия съдебен съвет.

В срещата участваха представляващият ВСС Боян Магдалинчев и членовете на Съвета Даниела Марчева, Даниела Машева, Драгомир Кояджиков, Светлана Бошнакова и Цветинка Пашкунова, които бяха определени с решение на Пленума на ВСС по протокол № 23/20.09.2018 г.

Екипът на Европейската комисия бе в състав: Жулиен Мусние – началник на отдел Генерален секретариат, Туе Фосдал – референт, Генерален секретариат и Инго Войщенфелд – Генерална дирекция „Правосъдие“.

Представляващият ВСС посочи, че настоящият състав на Съвета полага в максимална степен усилия в отговор на препоръките, по които не е постигнато пълно или задоволително изпълнение.

Представени бяха предприетите и изпълнени мерки в областта на независимостта, отчетността и продължаване на реформата в съдебната власт.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
568 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини