Домашен арест за стрелеца от Раковски

  • 05 октомври 2018 19:48

  • 1693
  • 0
Домашен арест за стрелеца от Раковски
© Булфото (архив)

Много съжалявам, искрено съжалявам.

Това каза 75-годишния Стефан Говедарски в съда днес, съобщи Plovdiv24.bg. Срещу него е повдигнато обвинение, че на 2 октомври 2018 г. в Раковски е направил опит умишлено да умъртви 33-годишния Иван Гълев – престъпление по чл. 115 във вр. чл. 18 ал.1 от Наказателния кодекс. Заради това прокуратурата поиска най-тежката мярка - “задържане под стража". Аргументира се с факта, че Говедарски има склонност да се саморазправя. В деня на инцидента изпразнил пълните с патрони в гърба на пострадалия Гълев. След това се прибрал в собствената си постройка и заредил оръжието си с нов пълнител.

Защитата на възрастния мъж не отрече, че подзащитният му е извършил тежко умишлено престъпление. Подчерта обаче че Говедарски въпреки възрастта си е трудово активен - отглежда животните си, помага на трите си деца и внуците си. Освен това 75-годишният мъж бил с влошено здравословно състояние. Самият Говедарски заяви, че пие лекарства за сърце, както и антибиотик. Заради това той и защитникът му поискаха по-лека мярка за неотклонение, а именно “домашен арест".

Съдът прие, че няма риск Говедарски да се укрие или извърши друго престъпление. Касае се за случай с висока обществена опасност, но обвиняемият е на 75 години, семеен е, грижи се за семейството си, не е криминално проявен, няма други присъди и е с влошено здравословно състояние. Така че съдия Екатерина Роглекова определи мярката “домашен арест". Определението не е окончателно и подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1693 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини