Прокурор обяви защо е бил пуснат бизнесменът, прегазил с джипа си 11-годишната Сара

  • 04 октомври 2018 10:24

  • 4894
  • 1
Прокурор обяви защо е бил пуснат бизнесменът, прегазил с джипа си 11-годишната Сара
© pixabay

Районната прокуратура в Бяла Слатина работи по тежкия пътен инцидент, който предизвика напрежение в село Търнак. При катастрофата пострада тежко 11-годишната Сара.

Образувано е досъдебно производство, което е на 2 дни. Лицето, причинило катастрофата, не е задържано за 72 часа и няма да му бъде поискана такава мярка. В случа става дума за престъпление, извършено по непредпазливост. Съдебната практика в България е, че за този род престъпления не се иска най-тежката мярка „Задържане под стража“, коментира пред „Конкурент“ Методи Маринов, районен прокурор на Бяла Слатина.

Той напомни, че постоянен арест се налага тогава, когато има данни извършителят на престъплението да се укрие. В случая държавните обвинители в Бяла Слатина са преценили, че това няма да се случи.

Срокът на разследване е 2 месеца. Ще направя всичко възможно в този срок разследването да приключи“, допълни прокурор Маринов.

Той потвърди и самоличността на извършителя на катастрофата – това е Веселин Ранков, на 59 години от София, който работи като директор „Производство“ във Фармацевтични заводи „Милве“ АД в село Търнак. Компанията, базирана в София, има склад в Търнак, където дава препитание на около 80 души.

По-рано днес близките на прегазената Сара блокираха входа на белослатинското село Търнак в знак на протест срещу освобождаването от ареста на шофьора, преминал с джипа си върху 11-годишното момиче. В барикадата участват хора и леки автомобили. Тя пречи на работниците от фармацевтичния склад в селото да стигнат до работните си места.

Прегазената Сара е в болница с опасност за живота. Лекарите дават едва 20% шанс детето да оцелее. То е с черепно-мозъчна травма и тежка контузия на белия дроб.

Според непотвърдена информация в джипа е имало четирима души. Засега обаче никой не потвърждава кой е правил компания на Веселин Ранков и брат му Иван.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4894 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Истината

2018.10.04 | 20:53

1
1. Какъв е видът на тези лица, които заплашват с масова саморазправа, защото аз се сещам за едни наши българи…
2. Ще бъдат ли отнети родителските права на родителите, които са оставили малолетното си дете на пътя на джипа? Къде е родителският надзор?
3. Сигурен съм, че не става дума за онази схема при която определени лица блъскаха децата си пред автомобили, за да изнудват шофьорите после и това, че човекът е богат бизнесмен е чиста случайност, затова няма да коментирам тази версия…
4. Колко деца имат тези хора с и без блъснатото им дете, каква е разликата в броят?
5. Ще бъдат ли осъдени ако наистина са заплашили шофьора с убийство (ако не бъдат доволни от присъдата)?

Добави коментар

Водещи новини