Двамата иранци с рекордните 712 кг хероин остават в ареста (снимки)

  • 01 октомври 2018 18:01

  • 2500
  • 1
  Двамата иранци с рекордните 712 кг хероин остават в ареста (снимки)
© Булфото

Състав на Хасковския окръжен съд постанови мярка за неотклонеие "задържане под стража" спряма двамата ирански граждани, които бяха задържани с рекордната пратка от 712, 574 кг хероин на ГКПП Капитан Андреево. Наркотикът на стойност 46, 317 млн. лева бе открит на 27 и 28 септември при щателни митнически проверки в два от три камиона, натоварени с плоскости от гипсокартон от Иран за Австрия.

Мохамадали Вали Фатхулах Пур /45 год./ и Вахид Мохарам Хашеми /31 год./ са били на волана на двата камиона, в които служителите на митницата откриха укритата в пресовки между пластовете гиспокартон дрога. Мохамадали е бил брат на шофьора на камиона, който е бил "чист" от упойващи вещества, а техен трети брат е участвал в товренето на палетите със строителен материал, стана ясно в съдебната зала.

Държавното обвинение поиска най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Мотивите на прокуратурата бяха, че двамата обвиняеми има опасност да се укрият или извършат друго престъпление. Наличните доказателства обосновават тезата, че те са автори на престъплението, посочи прокурор Павел Жеков.

Защитата поиска по-лека мярка - парична гаранция или домашен арест с мотива, че двамата не биха се изложили на риск, ако са знаели за съдържанието на товара в камионите. Двамата обвиняеми заявиха, че не са били информирани какво возят, не чустват вина и че искат по-леки от задържането под стража мерки.

Съдия Красимир Димитров кредитира аргументите на държавното обвинение и постанови "задържане под стража". Ако бъдат признати за виновни в наркотрафика, Пур и Хашеми са заплашени със затвор от 15 до 20 години.

Днешната мярка за неотклонение може да бъде обжалвана пред Пловдивския апелативен съд.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2500 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
интересно че са от ирански произход

2018.10.01 | 21:27

1
идват с отрова да покваряват децата ни

Добави коментар

Водещи новини