Разпитват свидетели по делото за убийството на Румен, заклан с брадва от баща си

  • 01 октомври 2018 15:20

  • 2345
  • 0
Разпитват свидетели по делото за убийството на Румен, заклан с брадва от баща си
©

В Окръжният съд в Благоевград днес се проведе заседание по делото срещу 83-годишният Иван Сратков, който преди две години закла 48-годишният си син Румен с брадва в петричкото село Мендово. По време на заседанието бяха разкрити подробности за кървавото престъпление.

Делото започна с разпит на свидетели, сред които бяха почти цялото семейство. 

Първият явил се свидетел беше служителят на МВР- Петрич Бойчо Костов. Той разказа, че е получен сигнал от кмета на селото за убийство. Когато пристигнал в къщата, там бил обвиняемият Иван и съпругата му Анета. Тялото на сина им Румен било в стая на втория етаж, с почти разделена глава от тялото, след като бил заклан с брадва. Бай Иван бил качен в служебния автомобил, а следователите започнали своята работа по случая, съобщава struma.com.

Служителят от ПУ на МВР в Петрич, продължи с думите, че семейството било печално известно в Петричко. Синът Румен пиел непрекъснато, като лично свидетелят много пъти го настанявал в психиатричната клиника в Благоевград, след като получавал сигнали за неконтролируемо поведение. Той твърди дори, че преди време убитият Румен счупил ръката на собствената си майка.

Делото продължи с разпит на кмета на селото - Христо Учителски. Той е бил първият човек, пред когото Бай Иван изповядал убийството: "Аз го утепах", "Заклах го" - казал дядото пред кмета, след като го срещнал на улица в селото, на сутринта след убийството. Кметът се обадил в полицията, а след това отишъл в дома, където лично видял трупа.

Семейство Сраткови били много уважавани в селото, гледали животни и големи насаждения с тютюн. Били много работливи, но синът им бил проблемното дете. Пиел от сутрин до вечер, налитал на бой, тормозел близките си.

В трагичния ден дори сам се похвалил, че взел последните 2 лв. на баща си, за да пие. Повече не го видели.

Делото продължава с разпит на останалите свидетели.

Припомняме, че случаят, който скандализира цяло Пиринско, стана преди 2 години, на 16 юли. Тогава Бай Иван заклал сина си, след това чак на сутринта потърсил помощ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2345 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини