Съдът остави в ареста мъж, пребил баба си

  • 17 февруари 2012 16:48

  • 501
  • 0
Съдът остави в ареста мъж, пребил баба си
© Булфото

Пловдивският районен съд взе мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на 54-годишния Георги С. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебна палата-Пловдив.

Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 131, ал.1, т.5 и т.9, НК, за това че на 14 февруари 2012 г. в с. Златитрап е причинил три средни телесни повреди на баба си – 94-годишната Мария Д. – мозъчна контузия, контузия на гръден кош и бели дробове, довели разстройство на здравето, временно опасно за живота и счупване на челюст, като деянието е извършено по начин, особено мъчителен за пострадалата и с особена жестокост.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение. Георги С. е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянието, в което е обвинен. Преценено беше, че е налице реална опасност да извърши престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване в тридневен срок пред Окръжен съд.

Последвайте канала на

501 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини