Условна присъда за непълнолетната майка, удушила бебето си в село Средногорово

  • 12 септември 2018 11:37

  • 1187
  • 0
Условна присъда за непълнолетната майка, удушила бебето си в село Средногорово
©

Районна прокуратура-Казанлък внесе в съда обвинителен акт спрямо непълнолетно момиче /на 17 г./, на което е повдигнато обвинение, че на 1 март 2018 г., в землището на село Средногорово., общ. Казанлък, обл. Стара Загора, като непълнолетна, но разбирайки  свойството и значението на извършеното и можейки да ръководи постъпките си, като рождена майка, умишлено е умъртвила новородената си рожба, от мъжки пол, веднага след раждането й чрез удушаване – престъпление по чл. 120 предл. II вр. с чл. 63 ал.1 т.4 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив. На първото съдебно заседание подсъдимата призна изцяло вината си и поиска да се възползва от законовата възможност за провеждане на съкратено съдебно следствие, при което определеното наказание се намалява с една трета.

На 10 септември 2018 г. Районен съд-Казанлък призна подсъдимата за виновна и определи наказание от 1 година и 4 месеца „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от 3 години. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд-Стара Загора.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1187 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини