"Домашен арест" за българина и турчина, хванати с контрабанда за 100 бона

  • 10 септември 2018 14:44

  • 1111
  • 0
"Домашен арест" за българина и турчина, хванати с контрабанда за 100 бона
©

Апелативният съд наложи мярка „Домашен арест“ на двама мъже, обвинени в опит за контрабанда на електронни цигари и хард дискове за над 98 000 лв., съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Бургас. 

След внесен протест на Окръжната прокуратура съдът измени постановената (на 3 септември 2018 г. от Окръжен съд – Бургас) спрямо Денислав З. и Саид Б. мярката за неотклонение от „Парична гаранция“ (в размер от по 5000 лв.) в „Домашен арест“. Двамата мъже са обвинени за това, че на 30 август 2018 г. около 22.00 часа на ГКПП - Малко Търново от Република България за Република Турция на трасето за обработка на изходящи леки автомобили и автобуси с лек автомобил марка „Форд“ направили опит да пренесат през границата без знанието и разрешението на митниците, стоки за търговски цели в големи размери – препарати, електронни цигари, течност за електронни цигари, хард дискове и др., всички стоки на обща стойност 98 515 лв. Деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини – извършена щателна митническа проверка от служители на Митница – Бургас.

Прокурорът от Апелативна прокуратура – Бургас поддържа протеста, като предостави пред съда нови доказателства, които затвърждават обоснованото предположение, че двамата обвиняеми са извършили престъплението в което са обвинени, а също така и че биха могли да извършат ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и измени мярката за неотклонение спрямо Денислав З. и Саид Б.

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1111 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини