Съдят 18-годишен шофьор без книжка, причинил смърт на пътя

  • 22 август 2018 10:46

  • 1014
  • 0
Съдят 18-годишен шофьор без книжка, причинил смърт на пътя
©

Неправоспособният водач на МПС Рафи Р. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна.

18-годишният управлявал лек автомобил на автомагистрала „Хемус“ и по непредпазливост причинил смъртта на мъж, който в нарушение преминавал през автомагистралата. Жертвата водел скитнически живот и по време на произшествието е бил с поне 2,2 промила алкохол в кръвта. Тежкото пътно-транспортно произшествие е станало на 25 октомври миналата година. Подсъдимият пътувал заедно с баща си, който му отстъпил управлението на колата, за да се учи да шофира, тъй като Рафи започнал курсове за шофьор.

В района на варненското село Слънчево подсъдимият управлявал колата със скорост 90 – 100 км в час, въпреки че асфалтът бил мокър, а времето – дъждовно. Пострадалият мъж предприел пресичане на автомагистралата в пияно състояние. Правият пътен участък в този район бил с добра видимост, но заради неумението си да шофира и липсата на опит 18-годишният подсъдим не предприел опити да намали скоростта и не възприел опасността. Без опит да спре, Рафи Р. блъснал пияния мъж, който починал на място.

Окръжната прокуратура във Варна го е предала на съд за престъпление по член 343, ал. 3, буква „б“ от НК, което се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1014 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини